Metro-portal.hr

objavljeno 29.12.2009. 23:27:51
HUMANITARNI KONCERT

Najpoznatiji hrvatski glazbenici nastupili za Sandru Paović

U zagrebačkoj Areni održan je koncert za hrvatsku olimpijsku, koja je teško nastradala u prometnoj nesreći u Francuskoj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX )

Paović (26) se nakon nesreće i rehabilitacije u švicarskoj klinici Notwill prije desetak dana konačno vratila u Hrvatsku, a bila je i nazočna na koncertu u Areni, zajedno s gostima sportašima, prijateljima iz javnog, kulturnog i političkog života, koji su joj davali podršku tijekom svih 11 mjeseci. Sredstva od kupljenih ulaznica za večerašnji koncert osigurat će joj nastavak uspješne rehabilitacije i u 2010. godini.

Sredinom travnja ove godine na prvoj humanitarnoj akciji za Sandru Paović priklupljeno je više od dva milijuna kuna koja su iskorištena za početak rehabilitacije u Švicarskoj, nakon koje hrabra Vukovarka sada može hodati pomoću štaka, liječničkim prognozama unatoč.

Na koncertu su nastupili Vanna, Tony Cetinski, Nina Badrić, Massimo, Boris Novković i Aki Rahimovski, a prikazan je i dokumentarni film o Sandri pod naslovom "52 minute" autora Brune Kovačevića i Ranka Varlaja. Naslov filma odnosi se na vrijeme trajanja Sandrina najboljeg meča u karijeri odigranog neposredno prije nesreće, a ujedno je i vrijeme potrebno za Sandrin dolazak s mjesta nesreće u bolnicu.

Film slijedi Sandrin život, karijeru, oporavak i rehabilitaciju. Lokacije snimanja su autentične, počevši s djetinjstvom s obitelji u Vukovaru, odakle je kao sedmogodišnjakinja morala u izbjeglištvo, te u Luzernu gdje je prikazana rekonstrukcija tijeka nesreće, operacije i dijela rehabilitacije, kao i razgovora s liječničkim timom u Parizu.

Sandra Paović je u karijeri osvojila 18 odličja, prije dvije godine je bila među 50 najboljih stolnotenisačica svijeta, a nastupila je i na Olimpijskim igrama u Pekingu. (hina/metro-portal)

29.12.2009. 23:27:51
http://metro-portal.hr/najpoznatiji-hrvatski-glazbenici-nastupili-za-sandru-paovic/29613/