Metro-portal.hr

objavljeno 01.05.2012. 19:05:00
KLUB 100 MILIJUNA

Najpopularniji viralni klipovi svih vremena

Donosimo vam filmiće koji su zauvijek promijenili kolektivnu internetsku svijest i gotovo preko noći pronašli svoj put do svakog kutka našeg planeta

Fotografija vijesti

U zadnjih sedam godina koliko postoji, na YouTube se svakoga dana stavljaju milijuni novih videa, a tek rijetki među njima s vremena na vrijeme uzdignu se iz mase i dobivaju naziv „viralni video", budući da se linkovi na njih šire internetom poput kakvog modernog virusa.

Za veliku većinu viralnih videa teško je točno utvrditi zbog čega su baš oni postali toliko popularni koliko jesu, budući da se uglavnom radi o kombinaciji čitavog niza čimbenika.

Donosimo vam filmiće koji su zauvijek promijenili kolektivnu internetsku svijest i gotovo preko noći pronašli svoj put do svakog kutka našeg planeta s vezom na net (Napomena: iz liste su zbog veće zanimljivosti izbačeni svi spotovi velikih izdavačkih kuća i pop zvijezda). Pa krenimo!

Beba koja se smije

Originalni video ove preslatke bebe zaraznog smijeha postavljen je na YouTube u kolovozu 2006. te je u nešto manje od godinu i pol dana prikupio 100 milijuna pregleda.

Reklama za Evian

Još jedan video s puno preslatke dječice postavljen je na YouTube 1. srpnja 2009. te ga je u narednih 416 dana pogledalo 100 milijuna ljudi.

Charlie je ugrizao moj prst - opet!

Vjerojatno jedan od najčešće citiranih i parodiranih viralnih videa u povijesti interneta , Charlijevi roditelji nisu ni sanjali da će video njihove djece u 402 dana pogledati više od 100 milijuna ljudi diljem svijeta.

David nakon posjeta zubaru

Video ovog zbunjenog klinca stavljen je na YouTube u siječnju 2009. godine, a u nešto manje od godinu dana pogledalo ga je stotinjak milijuna znatiželjnika.

Iritantna naranča

Ovaj komični uradak i svi njegovi isječci i nastavci skupili su oko 100 milijuna pogleda u svega 167 dana.

Modern Warfare 2

Trailer za ovu dugoočekivanu igru i svi vezani klipovi proširili su se internetom nevjerojatnom brzinom u svibnju 2009. godine, skupivši 100 milijuna pogleda u svega 77 dana.

Rebecca Black - Friday

Ukoliko nikada niste vidjeli ni čuli ovo remek djelo svjetske glazbene produkcije, ne znamo kako ste uopće uspjeli preživjeti 2011. Bilo kako bilo, Rebeccinom uratku trebalo je 45 dana da probije magičnu brojku od 100 milijuna pogleda.

Susan Boyle

Video prvog nastupa buduće britanske talent superzvijezde dosegao je 100 milijuna pogleda u samo devet dana.

Kony 2012.

Ovaj slavni video postavljen je na YouTube 5. ožujka ove godine i oborio rekord u „viralnosti", dosegavši 100 milijuna pogleda u nevjerojatnih šest dana.

01.05.2012. 19:05:00
http://metro-portal.hr/najpopularniji-viralni-klipovi-svih-vremena/70564/