Metro-portal.hr

objavljeno 17.09.2021. 21:01:00
MA DA?

Najnormalnije je otkazati dogovorenu kavu

Čak je i najvećim introvertima potrebna ljudska interakcija, stoga nemojte uvijek odgađati kave i izlaske

Ne da vam se? To je  OK...
Ne da vam se? To je OK... (Arhiva)

Ide vam se van pa vam se onda ipak ne ide? Niste to napravili samo jednom, Uglavnom smo svi mi barem jednom (ako ne i više puta, ili čak na dnevnoj bazi) osjetili olakšanje kada nam je prijatelj/ica ili kolega/ica otkazao/la planove za izlazak. 

Puno je razloga zašto se odmah osjećamo "lakše" i sretnije - dio olakšanja može se objasniti tako što se ne moramo odjenuti, spremiti, našminkati, voziti u javnom prijevozu, čavrljati iako nam nije do toga, sjediti i piti nešto što nam se uopće ne pije...Ipak, i najvećim introvertima potrebna je ljudska komunikacija.

Zanimljivo je kako se, nakon što odemo na kavu, uvijek osjećamo bolje i povezanije s tom osobom.

Razlog tomu je što je socijalna interakcija s ljudima koje volimo nekad bitnija za zdravlje od bilo čeg drugog. Ipak, kada se bliži zakazana "kava", nas uhvati panika. 

Naviku je teško stvoriti - potrebno je i do nekoliko tjedana. Imali ste naviku trčati, niste zbog poslovnih obaveza mogli trenirati nekoliko tjedana i trčanje je puno teže nego što je bilo. Isto je i s izlascima.

Kad ste bili mlađi, sigurno ste izlazili više, ali onda su vas stigle obaveze, posao i druge brige, pa je sve palo u drugi plan. Ipak, imajte na umu da će vas sjećanja na lijepa druženja uvijek potaknuti da se češće viđate s onima koje volite.

Usput, dobro je "odmoriti mozak" bar jednom tjedno, neovisno koliko posla imate. Neka vam to bude nova navika.

17.09.2021. 21:01:00
http://metro-portal.hr/najnormalnije-je-otkazati-dogovorenu-kavu/134199/