Metro-portal.hr

objavljeno 16.06.2011. 17:40:00

Najljepše balkanske plaže

Hrvatska, Bugarska, Grčka, Makedonija i Crna Gora zaista imaju neke od najljepših plaža u Europi i na svijetu

Pelion
Pelion (MWN)

Balkansko područje jugoistočne Europe ima predivne duge plaže i pristupačne obale. Saznajte u našem kratkom vodiču koje su najbolje za odmor po vašoj mjeri.

Balkanski poluotok ima tu sreću da su ljeta na njemu sunčana i ugodna, ali i duge morske obale Jadrana, Mediterana, Jonskog, Egejskog i Crnog mora na kojima je ta ljeta najbolje provoditi. Na tim se obalama kriju veličanstvene plaže od kojih su neke najljepše u Europi.

Ohridsko jezero, Makedonija

Najbolje odredište za one koji se žele stopiti s prirodom. Ljubitelji prirode koji obožavaju pejzaže s grubim plažama trebali bi umočiti stopala u smaragdne vode na obala Ohridskog jezera. Istočna obala je naročito lijepa i može se komotno usporediti s najčišćim mediteranskim zaljevima i uvalama. Povrh svega, tu je i nacionalni park Galičica koji je pod zaštitom UNESCO-a.

www.exploringmacedonia.com

Plaža Kara Dere, Bugarska

Najbolje odredište za one koji traže novu Hrvatsku. Divlje svinje koje se kreću duž puta koji vodi do plaže najbolji su dokaz o čistoći i neokaljanosti prirode ljudskim djelima. Gotovo da nema prirodnije i čišće plaže na Crnom moru od ove sjeveroistočne točke. Predlažemo vam da svakako ponesete napunjen  mobilni frižider jer u ovom nedirnutom raju nećete naći više od mekog pijeska, lokvi sa slatkom vodom i predivnu prirodu.

Bajova kula, Crna Gora (Kotorska rivijera)

Najbolje odredište za ljubitelje obala kao što su one na jugu Francuske, ali koji ne podnose gužve. Zaboravite na lišće palmi, čiste mlinske vode u ovoj prirodnoj idili okružene su planinskim vijencima. Uživajte u toliko željenoj privatnosti na šljunčanoj plaži i smočite se u vodi čija ljepota oduzima dah. Krajolik i arhitektura će vas sam po sebi oduševiti.

www.montenegro.travel

Korčula, Hrvatska

Najbolje odredište za parove koji su u potrazi za romantičnom izoliranošću. Korčula je izašla iz sjene Hvara i pretvorila se u sjajno mjesto za zaljubljene koji žele uživati u prirodnim ljepotama i samoći. Korčula je okružena brojnim otočićima s predivnim stjenovitim plažama, a i sama nudi nevjerojatno čiste i lijepe plaže.

www.croatia.hr

Pelionski poluotok, Grčka

Mislite da poznajete Grčku? Razmislite još jednom. Istinski ljubitelji sunca iz Atene prije će odabrati poluotočke obale nego renomirane grčke otoke. Na njima nema buke, gužve ni galame. Obala planine Pelion koja razdvaja Pagazetički zaljev i Egejsko more prepuna je skrivenih uvala i divljeg voća, a suncobrane s reklama za pivo možete vidjeti samo u teoriji. Drugim riječima, priroda, ljepota, sunce i more.

www.visitgreece.gr

Piše: Tom Marchant, Beachtomato.com/Metro portal/MWN
16.06.2011. 17:40:00
http://metro-portal.hr/najljepse-balkanske-plaze/60222/