Metro-portal.hr

objavljeno 25.01.2013. 17:20:27
OPA!

Najljekovitiji ples je tango

Tango je pun zagrljaja koji stvaraju iluziju ljubavnog odnosa, pa se već naveliko koristi u terapijske svrhe

Tango je najljekovitiji ples od svih
Tango je najljekovitiji ples od svih (Arhiva)

Tango je ples koji je užitak kako za gledatelja tako i za same plesače, koji se oslanjanju jedan na drugog i drže se u naručju, što stvara iluziju ljubavnog odnosa.

Upravo zbog toga stručnjaci vjeruju da je tango najljekovitiji i najposebniji ples zbog izazivanja osjećaja kakve ne može izazvati niti jedan drugi. 

Blizina koja je nužna za plesanje tanga omogućuje terapijske učinke na osobe koje se osjećaju nevoljeno, napušteno i usamljeno, a pacijenti se nakon plesa osjećaju bolje i lakše napreduju u svom liječenju. 

Već sat vremena plesanja dnevno smanjuje halucinacije psihičkim bolesnicima, bolje ih fokusira i daje im koncentraciju koju inače nemaju, a posebno dobre učinke ima na starije usamljene osobe.

Naravno, zamislite kakve sve pozitivne učinke tango ima na zdrave osobe, kojima pomaže lučiti više hormona zadovoljstva, donoseći bolje raspoloženje i bolje zdravlje.

Stoga, umjesto da gledate Ples sa zvijezdama, požurite naučiti tango zajedno sa svojim partnerom ili partnericom i uživajte zajedno.

25.01.2013. 17:20:27
http://metro-portal.hr/najljekovitiji-ples-je-tango/76152/