Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2012. 15:13:04
"NISAM JA KRIV!!"

Najgluplje moguće isprike za uzimanje dopinga

Što imaju zajedničko talijanska kuhinja, seks i rekreacijske droge za ludi provod na nekom partyju? Sve su to isprike koje su sportaši ponudili anti-doping kontroli

Fotografija vijesti

Nakon sapunice od 565 dana, slučaj biciklista Alberta Contadora dobio je svoj epilog - Međunarodni sud za sportsku arbitražu proglasio ga je krivim za uzimanje dopinga 2010. godine kada je pobijedio na Tour de Franceu. Kako bi spasio svoj ugled Contador je optužio odreske, odnosno da je netko pošpricao meso s ilegalnim supstancama za mršavljenje i izgradnju mišića. Na njegovo iznenađenje sud nije "popušio" argumente te mu oduzeo naslove pobjednika na Tour de Franceu 2010. i Giru d'Italia 2011., a također je dobio dvogodišnju zabranu bavljenjem sportom.

U duhu domišljatih isprika donosimo vam izjave i opravdanja sportaša koji su pali na anti-doping testovima:

Floyd Landis: Kriva je cuga!

Testiranje nakon pobjede na Tour de Franceu u 2006. Godine pokazalo je da Landis ima abnormalno velike količine testosterona u urinu. Amerikanac je uporno tvrdio da je za testosteron kriva kombinacija njegove izražene muškosti, opijanje od noć prije te lijekovi za štitnjaču. Sud ga je proglasio krivim, oduzeo mu titule i suspendirao ga, no nakon dugogodišnjeg nijekanja Landis je ipak 2010. godine priznao sve i pritom optužio većinu vrhunskih biciklista da konstantno varaju uzimajući dopinge.

Lennox Paul: Krivi su špageti!

Član britanske bob reprezentacije Lennox Paul za svoj pozitivni test na anabolički steroid nandrolon, najčešće se koristi u lijekovima za osteoporozu kod  žena u postmenopauzi, okrivio je umak za špagete. Šteta što mu nitko nije rekao da je bob dobar onoliko koliko je dobra najslabija karika u bolidu.

Jan Ullrich: Krivi su "bomboni"!

Njemački biciklist koji je 1997. godine osvojio Tour de France bio je pozitivan na amfetamine nakon jedne utrke 2002. godine. Krivnju je svalio na "dvije malene tablete" koje je uzeo noć prije testiranja. Njegova izjava nama normalnim ljudima zvuči ovako: "Ja sam nevin jer sam mislio da uzimam Ecstazy!".

Frank Vandenbroucke: Kriv je moj pas!

Belgijski biciklista je nakon pozitivnog testa na Clenbuterol, lijek za astmu, posegnuo za najstarijim trikom u knjizi - pas je kriv. Bilo kako bilo, na nama je da sami prosudimo da li je Frank Vandenbroucke lagao komisiji ili ga je pas toliko drogirao samo da što više pobjeđuje kako bi što češće izbivao od kuće.

Dieter Baumann: Kriva je pasta za zube!

Njemački dugoprugaš je nakon pozitivnog testa na nandrolon 1999. godine bio suspendiran sa trkačkih staza na dvije godine. Baumann je opetovano tvrdio kako on nije kriv za varanje nego da se našao usred zavjere u kojoj su sive eminencije natopile njegovu pastu za zube sa steroidima samo da ga udalje od atletike.  

Dennis Mitchell: Za sve je kriv seks!

Osvajaču zlatnog odličja sa Olimpijskih igara iz Barcelone 1992. godine u štafeti 4 x 100 metara, anti-doping kontrola je nakon jednog natjecanja 1998. godine pronašla enormne količine testosterona u urinu. Amerikanac je tada ponudio totalno racionalno objašnjenje - noć prije testa popio je pet limenki pive i imao četiri spolna odnosa sa suprugom. Šteta što je zaboravio spomenuti svoj intimni odnos sa injekcijom tik prije spavanja.

12.02.2012. 15:13:04
http://metro-portal.hr/najgluplje-moguce-isprike-za-uzimanje-dopinga/68166/