Metro-portal.hr

objavljeno 01.02.2018. 21:34:00
HEHE!

Najčudnije stvari koje vam mogu priuštiti orgazam

Za dostizanje orgazma potreban je fizički dodir, no mozak ponekad može genitalije zamijeniti za neki drugi dio tijela

Gljiva stinkhorn - opa! :)
Gljiva stinkhorn - opa! :) (Arhiva)

Spontani orgazmi ponekad zvuče poput znanstvene fantastike: zanimljivo, no nemoguće. No postoje stimuli koji djeluju na ljudski libido u takvoj mjeri da će ga uistinu izazvati, a mi nećemo moći ništa učiniti po tom pitanju. Osim, možda, uživati.

1. Antidepresivi

Koriste se kako bi se osoba osjećala bolje, no ima onih koji će izazvati orgazam. Radi se o lijeku pod nazivom clomipramine, čije uzimanje je potaknulo orgazme svaki puta kada bi pacijent zijevao.

Ne zna se što je razlog tim nuspojavama, no smatra se da su povezane s adrenokortikotropnim hormonom koji djeluje za vrijeme zijevanja, a uključen je i u mušku ejakulaciju.

Nije poznato može li još koji podražaj, osim zijevanja, potaknuti orgazam, no zna se da i antidepresiv venlafaxin može pružiti genitalnu stimulaciju kod žena, i to u tolikoj mjeri da su neke žene prijavile da čak nisu mogle ni voziti jer su vibracije automobila stvarale preveliko genitalno uzbuđenje koje je rezultiralo brojnim orgazmima. 

2. Oštećenje živčanog sustava

Za dostizanje orgazma potreban je fizički dodir, no mozak ponekad može genitalije zamijeniti za neki drugi dio tijela.

U stručnim je časopisima zabilježen slučaj žene koja je nakon buđenja iz kome počela doživljavati orgazme u lijevom stopalu. Stručnjaci su čak uspjeli izazvati orgazam stimulirajući njezino stopalo električnim putem, nakon čega je zaključeno da njezin mozak nije sposoban razlučiti razliku između njezinog stopala i vagine jer su u oba dijela tijela oštećeni živčani završeci.

Osim slučaja s orgazmičnim stopalom, prijavljeni su orgazmi koje su osobe doživljavane tijekom epileptičnih napada ili pranja zubi, nastalih zbog mogućih oštećenja na hipokampusu. 

3. Coregasm i sporegsm

Coregasm je ona crsta orgazma koja ne uključuje tjelesnu stimulaciju, a događa se ženama za vrijeme vježbanja trbušnih mišića.  

Ne zna se točno zašto do njega dolazi, no vjeruje se da je povezano s većom cirkulacijom krvi u abdomenu i klitorisu.

No jedan od najjačih "čudnih" orgazama najvjerojatnije se događa za vrijeme udisanja gljive zvane stinkhorn, koja raste na Havajima. Prema studijama, čak polovica žena koja udiše njezine spore doživljava orgazam, dok su muškarci na miris potpuno imuni.  

Piše: Andrea Holi
01.02.2018. 21:34:00
http://metro-portal.hr/najcudnije-stvari-koje-vam-mogu-priustiti-orgazam/110045/