Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2010. 17:25:00
PROKLETSVO ILI BLAGOSLOV?

Najčudnija imena djece slavnih

Slavni su posebno kreativni kada je riječ o imenima njihove djece, inspiraciju traže u gradovima i filmovima

Ime
Ime (Shutterstock)

Javnost se čudila imenima poput Suri (kći Toma Cruisea i Katie Holmes) i Maddox (sin Angeline Jolie i Brada Pitta), ali postoje još kreativniji slavni roditelji koji su svoju djecu zauvijek odlučili obilježiti originalnim imenima. Vrijeme će pokazati kako će se djeca kasnije s njima nositi kao i je li neobično ime prokletstvo i blagoslov.

Egypt Daoud Dean
Nakon Brooklyna (Beckham) i Paris (Hilton) dobili smo još jednog mališana koji nosi zemljopisno ime. Pjevačica Alicia Keys je 14. listopada na svijet donijela sina Egypta Daouda Deana.

Buddy Bear Maurice
Goli kuhar Jamie Oliver nedavno je po četvrti puta postao otac. Nakon tri djevojčice (Petal Blossom Rainbow, Poppy Honey Rosie i Daisy Boo Pamela) odlučio se za još jedno neobično ime pa je sina nazvao Buddy Bear Maurice (Prijatelj medo Maurice).

Atlas Heche Tupper
Glumci Anne Heche i James Tupper 2009. su dobili sina Atlasa. Heche je tako potvrdila da je ljubiteljica grčke mitologije, jer je sinu iz prvog braka dala ime Homer.

Sparrow James Midnight
Jack Sparrow iz filma "pirati s Kariba" inspirirao je Nicole Richie koja je prezime gusara pretvorila u ime svog sina. Nejasno je zašto je treće ime djeteta Midnight, pošto je mališan rođen u jutarnjim, a ne večernjim satima.

Bronx Mowgli
Novopečeni roditelji Ashlee Simpson i Pete Wentz imaju nešto zajedničko - vole "Knjigu o džungli". Sina su stoga nazvali Mowgli, a imenu su još dodali naziv kvarta u New Yorku.

Ireland Eliesse
I još jedno dijete je dobilo ime države. Ireland Eliesse je kći Kim Basinger i Aleca Baldwina.

Zuma Nesta Rock
Gwen Stefani i Gavin Rossdale 2008. su dobili sina kojem su dali ime po kalifornijskoj plaži Zuma. Inspiraciju za drugo ime, Nesta, pronašli su u pravom imenu Boba Marleyja, a dodatak Rock jednostavno je proizašao iz uzrečice "You rock!".

Satchel Farrow
Sin Woodyja Allena i Mie Farrow nije bio zadovoljan sa svojim imenom Satchel koji je dobio po nadimku jazz glazbenika Luisa Amstronga (u prijevodu torba), pa se kasnije preimenovao jer s ocem, ljubiteljem Amstrona, ne razgovara. Danas se zove Ronan Seamus Farrow.

Fifi Trixibelle, Peaches Honeyblossom, Pixie Frou-Frou
Djeca Boba Geldofa su već odrasla i nekoliko puta su se požalila na svoja neobična imena Fifi Trixibelle, Peaches Honeyblossom i Pixie Frou-Frou.

Kal-El
Nicolas Cage obožava Supermana. Svom najmlađem sinu stoga je dao pravo ime Clarka Kenta, Kal-El.

Hazel Patricia i Phinnaeus Walter
Julia Roberts i Danny Moder prvom djetetu su dali vrlo nespektakularno ime - Henry. Kod rođenja svojih blizanaca bili su nešto kreativniji - sin je dobio ime Phinnaeus Walter, a kći Hazel Patricia.

Sage Moonblood
Sylvester Stallone je bio vrlo discipliniran kod imena kćeri (Sophia Rose, Sistine Rose i Scarlett Rose). Sinu nije mogao dati svoje omiljeno drugo ime Rose pa ga je nazvao Sage Moonblood Stallone.

Zowie Bowie
David Bowie dao je sinu iz braka s Angie ime Zowie. Mladić se sada zove Duncan Jones i uspješni je redatelj - njegov film Moon jedan je od najboljih SF filmova snimljenih u posljednje vrijeme

Moon Unit, Dweezil, Ahmet Emuukha Rodan i Diva Thin Muffin Pigeen
Apsolutni rekorderi u čudnovatim imenima su prerano preminuli roker Frank Zappa i njegova supruga Gail Sloatman. Njihova su se djeca mogla podičiti nevjerojatnim imenima od kojih je najzanimljivije svakako ime prve kćeri Moon Unit - Svemirska postaja. 

24.11.2010. 17:25:00
http://metro-portal.hr/najcudnija-imena-djece-slavnih/51704/