Metro-portal.hr

objavljeno 19.12.2012. 11:23:00
AAAA!!!

Najčešći razlozi svađa tijekom blagdana

Prilično je česta pojava da je jedan od partnera pun božićnog duha i veselja, dok je drugi cijepljen od ukrašavanja, pjevanja i sličnog

Kako preživjeti Božić bez svađa

Blagdani su doba kad se okuplja cijela obitelj u atmosferi darivanja i praštanja, no upravo to neuobičajeno okruženje često je plodno tlo za svađe za koje inače parovi nemaju vremena. Blagdanski stres nije lako podnijeti, pa se često događa da partner dobije jezikovu juhu zbog nečega što se dogodilo pred par mjeseci.

No, uz to, same odluke o slavljenju Nove godine, posjeta obitelji i prijateljima, raspodjela zaduženja i šoping dovoljni su razlozi za svađu. 

Tako je, primjerice, česta pojava da bi jedan partner rado ostao kod kuće za Božić, a drugi bi volio otići na obiteljsko okupljanje. U takvim je situacijama ključno postići kompromis i napraviti jasan i precizan raspored, kako bi obje strane bile zadovoljne, inače će se svađe protegnuti duboko u Novu godinu.

Prilično je česta pojava da je jedan od partnera pun božićnog duha i veselja, dok je drugi cijepljen od ukrašavanja, pjevanja i sličnog. I opet je to najplodnije moguće tlo za žestoke svađe, pa ako niste božićni tip osobe, pametnije se prošetati ili izaći s prijateljima i vratiti se u blagdansku atmosferu bez napetosti tijekom priprema.

Zadnji od najčešćih razloga za blagdanske svađe je, naravno, novac. Rijetki ga imaju dovoljno, a jedan od partnera gotovo uvijek ima potrebu napuniti blagdanski stol preko mjere, a i mjesto za darove pod borom. Takve situacije moguće je riješiti jedino otvorenim razgovorom i postavljanjem čvrstih pravila o trošenju za Božić.

 Naravno, kad preživite Božić bez svađa, tek vam ostaje organizacija dočeka Nove godine ....

19.12.2012. 11:23:00
http://metro-portal.hr/najcesci-razlozi-svadja-tijekom-blagdana/75511/