Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2013. 17:05:00
PROBLEMI

Najčešće pogreške koje rade svekrve

Uz pretpostavku da se ove pogreške rade zbog ljubavi prema sinu i unucima, a ne za namjerno dizanje tlaka snahi, problema zapravo ne bi trebalo biti

Sad ću ti ja pokazati kako se valja tijesto! :)
Sad ću ti ja pokazati kako se valja tijesto! :) (Arhiva)

Svekrve i snahe vjerojatno imaju barem jednako viceva kao zetovi i punice, a portal grandparents.com napravio je veliko istraživanje uz sudjelovanje nekoliko tisuća parova, bračnih savjetnika, sociologa i psihologa kako bi doznali kakvi su stvarno odnosi svekrva i snaha.

U istraživanju je isplivalo pet najčešćih pogrešaka koje rade svekrve i kojima dižu tenzije u ionako krhkom odnosu sa snahama. 

Na prvom je mjestu, naravno i bez dvojbe, nenajavljeno upadanje na vrata. Uz to, ta je pogreška i najfatalnija za odnose, kažu intervjuirane snahe premoćnom većinom. 

Drugo je mjesto zauzeo tradicionalni običaj da se svekrvu zove majkom, što snahama ovoga doba jednostavno ne pada ni na kraj pameti. Tek su na treće mjesto došli savjeti koje nitko nije tražio, a odmah iza njih je kritiziranje unuka pred snahom.

Top 5 završava još jedna užasna pogreška, kritiziranje snahe pred vlastitim sinom i ostatkom uže i šire obitelji.

Uz pretpostavku da se ove pogreške rade zbog ljubavi prema sinu i unucima, a ne za namjerno dizanje tlaka snahi, problema zapravo ne bi trebalo biti jer ove vidove ponašanja nije teško popraviti.

11.03.2013. 17:05:00
http://metro-portal.hr/najcesce-greske-koje-rade-svekrve/76965/