Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2010. 18:35:17
HRVATSKE NADE

Najbolji veliki izvoznik je Končar Energetski Transformatori

POGLEDAJTE VIDEO - Glavni direktor tvrtke Ivan Milčić naglasio je da globalno tržište nije bauk, te da treba neprestano ulagati u razvoj

(Vjekoslav Skledar/Cropix/Infopunkt)

Poduzeće Končar Energetski Transformatori d.o.o. najbolji je veliki hrvatski izvoznik u 2009. godini po izboru Hrvatskih izvoznika, koji su danas u Hypo centru održali svoju 5. konvenciju.

Izvozne rezultate pohvalila je premijerka Jadranka Kosor, koja je ponovila, da je hrvatski izvoz veći za tri posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Nagradu Zlatni ključ za najboljeg velikog izvoznika je Ivanu Milčiću, glavnom direktoru tvrtke, dodijelila predsjednica vlade Jadranka Kosor, koja je najavila vladin strateški okvir za razvoj u razdoblju od 2010. do 2013. godine. Naglasila je da će pri tome posebnu pozornost posvetiti jačanu poduzetničke klime.

Glavni direktor najboljeg hrvatskog velikog izvoznika, Ivan Milčić naglasio je da globalno tržište nije bauk, te da treba neprestano ulagati u razvoj proizvodnje i obrazovanje radnika.

Predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago je uvodno rekao da 85 posto izvoznika podupire sadašnje vladine gospodarske mjere za izlazak iz krize. Dodao je da su izvoznici nešto ranije bili izloženi krizi od ostalih hrvatskih gospodarstvenika, ter da su iz krize izašli ''u nešto boljem stanju", o čemu svjedoči 3-postotni rast izvoza u prva tri mjeseca ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani.

Na konevenciji, čija je glavna tema bila "Dubinska analiza hrvatskog izvoznog potencijala", dodijeljeno je još 13 zlatnih ključeva za različite kategorije izvoznika. Tako je najbolji srednji izvoznik poduzeće Solaris d.o.o., a najbolji mali izvoznik Inetec - Institut za nuklearnu tehnologiju. (Infopunkt/metro-portal)

11.05.2010. 18:35:17
http://metro-portal.hr/najbolji-veliki-izvoznik-je-koncar-energetski-transformatori/39785/