Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2018. 18:01:00
ZNALI SMO!

Najbolji lijek protiv mamurluka je - pivo?

Posezanje za tabletama protiv bolova može se činiti kao dobra ideja dok ste mamurni i soba se okreće oko vas, a glava prijeti da će eksplodirati... ali mi imamo bolju ideju:)

Ovako se liječi mamurluk! :)
Ovako se liječi mamurluk! :) (Arhiva)

Mamurluk je grozna stvar, a nije više rijetkost da ga imamo i radnim danima s porastom popularnosti after work partyja po lokalnim "hoh" bircevima - i kako ga se onda riješiti sljedeće jutro?

Posezanje za tabletama protiv bolova može se činiti kao dobra ideja dok ste mamurni i soba se okreće oko vas, a glava prijeti da će eksplodirati.

Ali, sudeći prema najnovijem istraživanju koje je provedeno na Sveučilištu Greenwich, istinita je ona da se "klin klinom izbija".

Istraživači iz Greenwicha objedinili su rezultate 18 provedenih studija i zaključili da dvije krigle piva liječe mamurluk uspješnije od paracetamola, piše Independent.

"Rezultati pokazuju da alkohol liječi mamurluk jednako uspješno kao i analgetici, što bi moglo objasniti i zlouporabu alkohola od strane osoba koje žive u konstantnoj boli", kažu istraživači.

Ipak, ostaje nejasno olakšavala li alkohol bol jer otupljuje receptore boli ili jer jednostavno snižava razinu anksioznosti pa nam se onda bol ne čini tako strašnom.

Svejedno - dvije krigle točenog čine nam se kao bolji izbor! :)

13.09.2018. 18:01:00
http://metro-portal.hr/najbolji-lijek-protiv-mamurluka-je-pivo/114326/