Metro-portal.hr

objavljeno 30.11.2010. 23:20:00
NOĆ HRVATSKE ATLETIKE

Najbolji atletičari 2010: Blanka Vlašić i Nedžad Mulabegović

Blanka Vlašić proglašena je najboljom atletičarkom, a Nedžad Mulabegović atletičarem Hrvatske u 2010. godini

Nedžad Mulabegović i Blanka Vlašić
Nedžad Mulabegović i Blanka Vlašić (Cropix)

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj je u kratkom obraćanju nazočnima naglasio kako je 2010. bila najuspješnija godina u povijesti hrvatske atletike, posebice istaknuvši pri tomu uspjehe Blanke Vlašić, Sandre Perković i Nedžada Mulabegovića.

"Postoji plejada mladih i kvalitetnih hrvatskih atletičara koji će obilježiti budućnost atletike", kazao je Sušanj. On je zahvalio Splitu na veličanstvenoj organizaciji Kupa kontinenata što se početkom rujna ove godine održao na Poljudu. Pri tomu je istaknuo i važnost atletskog mitinga u Zagrebu.

Direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić je posebice istaknuo nezaboravni trenutak kada je Blanka Vlašić na Kupu kontinenata na Poljudu preskočila 205 cm rekavši da se osjećaji s tog događaja ne mogu ničim opisati.

Blanka Vlašić je ove godine osvojila titulu svjetske dvoranske prvakinje, te europske prvakinje na otvorenom, osvajačica je Dijamantne lige, nedavno ju je Međunarodni atletski savez (IAAF) proglasio i najboljom atletičarkom svijeta u 2010. godini.

Primajući nagradu za najbolju atletičarku Hrvatske u 2010. godini, što je popraćeno dugotrajnim pljeskom, Blanka je istaknula zadovoljstvo što se ova svečanost održava u njenom Splitu. Ona je pri tomu naglasila kako će uvijek pamtiti Kup kontinenata što je 4. i 5. rujna ove godine održan na splitskom Poljudu. A u izjavi novinarima je rekla kako joj je pobjednički skok od 205 cm pred punim Poljudom bio najemotivniji trenutak u 2010. godini, ali da joj je iznimno važna i pobjeda na Europskom prvenstvu u Barceloni.

Ona je također rekla da se izvrsno osjeća što je dobila i nagradu najbolje hrvatske atletičarke u 2010. godini. "Nikad se ne bunim protiv nagrada, sve dok one dolaze znači da je dobro", kazala je Blanka. Rekla da sada nije lako dobiti nagradu od Hrvatskog atletskog saveza jer se sa Sandrom Perković pooštrila konkurencija i u Hrvatskoj. Nedžad Mulabegović je ove godine ostvario u bacanju kugle hitac od 20,56 metara, bio je šesti na EP u Barceloni, a osvojio je i titulu prvaka Hrvatske.

Najboljom juniorkom u 2010. godini proglašena je preponašica Ivana Lončarek, a juniorom sprinter Dario Horvat. Najbolja mlađa juniorka je troskokašica Ines Ikić, a mlađi junior motkaš Ivan Horvat. Najbolja kadetkinja je bacačica koplja Sara Kolak, a kadet Martin Marković, koji baca kuglu i disk. Najbolji klub u 2010. godini je AK Dinamo-Zrinjevac iz Zagreba, treneri godine su Joško Vlašić i Bojan Marinović, treneri Blanke Vlašić.

Nagrada za iznimno postignuće u 2010. godini pripala je Sandri Perković koja je u Barceloni osvojila titulu europske prvakinje, te njenom treneru Ivanu Ivančiću. Nagrada za iznimno postignuće dodijeljena je i Martinu Mariću koji je na Europskom prvenstvu u Barceloni osvojio 10. mjesto. (hina/metro-portal)

30.11.2010. 23:20:00
http://metro-portal.hr/najbolji-atleticari-2010-blanka-vlasic-i-nedzad-mulabegovic/52007/