Metro-portal.hr

objavljeno 17.11.2010. 10:01:52
BEST OF

Najbolje od Nelly Furtado na najnovijoj kompilaciji

Prvom kompilacijom hitova Nelly Futrado je obilježila deset godina uspješnog glazbenog rada - OSVOJITE ALBUM

Nelly Furtado
Nelly Furtado (Nelly Furtado)

Više puta 'platinasta', Grammyjem nagrađena globalna superzvijezda, glumica, odnedavno i službeno članica kanadskog kluba slavnih, Nelly Furtado je proslavila svoju desetu godišnjicu u svijetu glazbe prvom kompilacijom hitova - The Best Of Nelly Furtado, pod logom Geffen Recordsa. Album je izašao 16. studenog, u standarnom i deluxe izdanju, a na kompilaciji se nalaze stari hitovi, suradnje i tri nove, dosad neobjavljene pjesme.

The Best Of Nelly Furtado je kompilacija s osvrtom na senzacionalno i blistavo prvo desetljeće kanadske kantautorice portugalskog podrijetla. U tom je razdoblju bila nominirana za sedam Grammyja, od kojih je jedan i osvojila, a okitila se i MTV te Brit Awards odlikovanjima. U svojoj rodnoj Kanadi nagradu Juno je osvojila nekoliko puta.

Osvojite album na Metro portalu!

Nelly je priču započela 2000. godine s albumom Whoa, Nelly! s kojeg se istaknula svjetski poznata "I'm Like A Bird". Tri godine kasnije uslijedio je Folklore, s kojeg se istaknula pjesma 'Forca' koja je postala službena himna Europskog nogometnog prvenstva 2004.

best.jpg
The Best Of

Album Loose iz 2006. godine debitirao je na prvom mjestu, te je bio nominiran za Grammyja. Loose je bio platinast u čak 32 zemlje, a prodao se u gotovo 10 milijuna primjeraka. Mi Plan iz 2009. godine prvi je album Nelly Furtado u potpunosti na španjolskom, a sa singlom 'Manos al Aire' popela se na prvo mjesto Billboardove ljestvice 'Hot Latin Songs', što još nije uspjelo nekom pjevaču iz Sjeverne Amerike.

U 2010. Nelly se pridružila producentu Bobu Ezrinu i skupini Young Artists For Haiti te zapjevala pjesmu 'Wavin' Flag' od koje će zarada ići udrugama Free The Children, War Child Canada i World Vision Canada.

Dugo očekivani peti album Nelly Furtado očekuje se u prvoj polovici 2011. godine.

17.11.2010. 10:01:52
http://metro-portal.hr/najbolje-od-nelly-furtado-na-najnovijoj-kompilaciji/51323/