Metro-portal.hr

objavljeno 30.06.2022. 11:01:00
MMMM

Najbolje ledene kave

Kremaste, osvježavajuće i egzotične, hit ledene kave ovoga ljeta donose okuse popularnih koktela

Ljetne ledene kave su hit
Ljetne ledene kave su hit (Arhiva)

Idealan godišnji odmor stane u nekoliko riječi - šum valova, pjev cvrčaka, miris kreme za sunčanje i okus osvježavajućeg napitka koji klizi niz grlo. Oni koji su se do sada pri odabiru idealnog ljetnog pića dvoumili između koktela i ledene kave više ne moraju brinuti. Ovog ljeta rashlađenje dolazi u egzotičnim okusima kokosa i ananasa ili limete i metvice, baznih sastojaka za pripremu popularne Piña Colade i Mohita.

Coconut flavor over ice coffe Colada

Piña Colada u verziji ledene kave, ovaj recept prava je uvertira u ljetno uživanje. Dok iščekujete valove, pripremite egzotičnu i osvježavajuću kavu od kokosa, sa slatkim prizvukom vanilije. Trebat će vam:

Za početak kapsulu Coconut Flavour Over Ice stavite u Nespresso aparat za kavu i pripremite espresso (40 ml). Kavu izlijte u šejker, dodajte jednu kockicu leda i snažno tresite oko 20 sekundi. U omiljenu View Recipe šalicu zatim dodajte tri kockice leda, sirup od ananasa i mlijeko, u sve ulijte hladnu kavu iz šejkera, ukrasite kokosovim listićima i uživajte u ljetnoj poslastici. Nakon samo jednog gutljaja osjetit ćete okus kokosa koji se savršeno uklapa u pržene note karamele i vanilije.

Ovaj recept može se pripremiti i pomoću biljnih alternativa mlijeku pa u njemu mogu uživati svi.

Liminha over ice refresher

Mohito u verziji ledene kave - osvježavajuća hladna receptura s limetom i metvicom, dočarava delikatnu tropsku slatkoću idealnu za ljetne vrućine. Ovaj recept priprema se s ledom, a u sebi sljubljuje sočne i voćne note lagano prženih Arabika s aromama metvice i limete, sve kako biste osjetili osvježavajući okus brazilskog ljeta. Novi Nespresso okus i baza recepta, Liminha Over Ice, nastao je u čast brazilskog nacionalnog pića Caipirinha u kojem limeta i metvica zauzimaju centralno mjesto.

Kako biste u potpunosti doživjeli Brazil, gdje god se nalazili, trebat će vam:

  • jedna Nespresso Liminha Over Ice kapsula

  • 10 ml sirupa od vanilije

  • 90 ml mlijeka

  • četiri kockice leda

  • kora limete i listovi metvice

Prvo stavite četiri kocke leda u View Recipe čašu. Ulijte 10 ml sirupa od vanilije i 90 ml mlijeka ili biljne alternative. Kao espresso (40 ml) pripremite kapsulu Liminha Over Ice i ulijte svježu kavu u šalicu. Sve ukrasite koricom limete i listićima metvice i uživajte u tropskom ljetu.

Neobične i egzotične kombinacije okusa u pripremi ledenih kava hit su ovoga ljeta, a pružaju delikatnu slatkoću i dašak osvježenja svima koji u njima uživaju. Zahvaljujući kompaktnim Nespresso uređajima, pripremiti ih možete i kod kuće, i u apartmanu, a uživati u njima možete bilo gdje - pa i na plaži, slušajući valove, cvrčke i kockice leda koje lupaju o čašu. 

30.06.2022. 11:01:00
http://metro-portal.hr/najbolje-ledene-kave/138359/