Metro-portal.hr

objavljeno 09.01.2017. 10:56:00
STVARNO?

Najbolja životna lekcija za sreću

Sretan život ne sastoji se isključivo od pozitivnih stvari, ponekad je potrebna i neka negativna koja će vas potaknuti na promjene

Malo je potrebno za sreću
Malo je potrebno za sreću (Arhiva)

Sreća je ono što svaki čovjek traži u životu, jer u to spada i pronalaženje ljubavi, uspjeh i sve one ostale sitnice koje čine ispunjen život. No, ako mislite da se sve sastoji isključivo od dobrih stvari koje vam se događaju, varate se - ima i onih loših koje jednostavno morate doživjeti.

Naime, bez obzira na sve vaše genijalne ideje i čvrst i dosljedan karakter, ništa od toga neće osigurati sreću ako ih ne podijelite s drugima - jer do tada zapravo ne postoje. Tek kad ih izrazite riječima ostvarit ćete nešto, ma što to bilo.

Znači, za bilo kakav napredak u životu važno je naučiti izražavati svoje misli, iako su vam vjerojatno stotinu puta u životu rekli da je šutnja zlato - što nije potpuna neistina, ali ne može se primjeniti baš na svaku situaciju.

Tako je i psihoterapeutkinja Terri Cole došla do svoje teorije da je za našu životnu sreću vrlo važno doživjeti - odbijanje. Tvrdi da tijekom svoje dugogodišnje prakse nije upoznala niti jednu uspješnu i realiziranu osobu koja barem jednom u životu nije bila odbijena ili ismijana zbog svojih stavova.

Naravno, pametan čovjek uči na svojim pogreškama i temeljem njih stvara nove, učinkovitije obrasce ponašanja, no ako uvijek šutite - nećete niti doći u situaciju da možete naučiti nešto novo.

Stoga, savjet je jednostavan - nemojte ignorirati svoje emocije, kad nešto želite reći, recite bez obzira na posljedice, suočite se hrabro s njima i život će vam definitivno postati sretniji. Isprobajte, jer šutnja nije baš uvijek zlato ...

09.01.2017. 10:56:00
http://metro-portal.hr/najbolja-zivotna-lekcija-za-srecu/102387/