Metro-portal.hr

objavljeno 15.01.2022. 09:01:00
SAVJETI :)

Najbolja hrana za jačanje imuniteta

Industrijska hrana se proizvodi složenim tehnološkim postupcima koji podrazumijevaju promjene izvorno svježe hrane i brojne modifikacije... stoga, izbjegavajte je

Napravite si fini ručak ;)
Napravite si fini ručak ;) (Arhiva)

Današnji ubrzani ritam za organizam donosi velike napore, a kako se vrijeme za kvalitetan obrok smanjuje tako i pada imunitet. No srećom postoje namirnice koje su idealne za jačanje imuniteta! 

Najbolje bi bilo hraniti se više puta kroz dan, manjim obrocima, ali u sve to je važno uvrstiti dobar izbor namirnica. Najbolje je konzumirati namirnice koje su svježe i sezonske, posno meso, cjelovite žitarice i ribu koje će tijelu osigurati dovoljnu količinu minerala, nutrijenata i vitamina.

Industrijska hrana se proizvodi složenim tehnološkim postupcima koji podrazumijevaju promjene izvorno svježe hrane i brojne modifikacije.

Različitim aditivima, transportom, izlaganjem sunčevoj svjetlosti i skladištenjem se znatno smanjuje količina minerala i vitamina.

Naš se imunološki sustav hrani mineralima i vitaminima te nas štiti na taj način. Ali može doći i do disbalansa nakon čega slijedi bolest.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
15.01.2022. 09:01:00
http://metro-portal.hr/najbolja-hrana-za-jacanje-imuniteta/136012/