Metro-portal.hr

objavljeno 14.03.2010. 19:12:43
SOLIDARNOST

Najavljuje se blokada cijelog željezničkog prometa u BiH

Sindikat strojovođa u Sarajevu slaže se s kolegama u Čapljini koji traže isplate zaostalih plaća i blokiraju željeznički promet

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Upravni odbor Sindikata strojovođa u Sarajevu najavio je u nedjelju pokretanje štrajka krajem ožujka u cijeloj Federaciji BiH solidarizirajući se s kolegama u Čapljini koji traže isplate zaostalih plaća i blokiraju željeznički promet prema Pločama.

Kako je priopćeno u nedjelju nakon izvanredne sjednice održane u Sarajevu, sindikat je optužio Upravni i nadzorni odbor Željeznica Federacije BiH te resorno ministarstvo što nisu isplaćene četiri plaće i izmireni doprinosi zaposlenih. Zatražili su isplatu najmanje dvije zaostale plaće iz 2009. te plaće za siječanj do kraja ožujka.

Iz sindikata upozoravaju da se neispunjavanjem obveza grubo krše prava zaposlenika.

Sindikati strojovođa podržali su prosvjede željezničara u mjestu Rajlovcu i Čapljini protiveći se potezima uprave koja je protiv njih najavila poduzimanje disciplinskih i kaznih mjera. Više od 200 radnika i u nedjelju, četvrti dan zaredom, blokira željeznički promet u Čapljini. Radnici traže i istragu u Željeznicama Federacije BiH tvrdeći da je poslovanje ove tvrtke nezakonito. (hina/metro-portal)

14.03.2010. 19:12:43
http://metro-portal.hr/najavljuje-se-blokada-cijelog-zeljeznickog-prometa-u-bih/35445/