Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2018. 14:31:00
COOL

Najavljeni prvi govornici ovogodišnjeg TEDxZagreba

Inovatori, sveučilišni profesori sa zanimljivim hobijima, znanstvenici, entuzijasti, regionalni umjetnici i osobe za koje možda niste čuli, a diljem svijeta ih prate milijuni followera...

Skupit će se sjajna ekipa
Skupit će se sjajna ekipa (Arhiva)

U susret devetoj po redu TEDxZagreb konferenciji koja će se održati 29. rujna u zagrebačkom kinu Europa, organizatori su predstavili neke od predavača koji će podijeliti svoje ideje, razmišljanja, procese, inovacije te pokušati pokazati koliko smo zapravo zadovoljni. Ovogodišnja tema konferencije, #satisfaction, odabrana je nakon saznanja kako se riječ zadovoljstvo sve manje koristi u svakodnevnom vokabularu, ali i kako bi govornici iz različitih područja djelatnosti, od profesionalnih, preko amaterskih do volonterstva, vlastitim primjerima opovrgnuli brojne natpise koji govore o tome kako su Hrvati jedan od najnezadovoljnijih naroda u Europi.

Inovatori, sveučilišni profesori sa zanimljivim hobijima, znanstvenici, entuzijasti, regionalni umjetnici i osobe za koje možda niste čuli, a diljem svijeta ih prate milijuni followera, samo su neka od zanimanja govornika koja svojim životom, djelovanjem i postignućima šire pozitivan napredak naše zajednice. Ante Vrban, nagrađivani arhitekt o kojem više govore njegova djela nego on sam, jedno je od najpoznatijih imena iz domaćeg javnog života, a zahvaljujući zavidnoj međunarodnoj karijeri, brojni ga nazivaju „miljenikom arapskih šeika". Osim što se pronalazi u poslu, ovom Šibenčaninu sa zagrebačkom adresom, najveće zadovoljstvo su bijeg od svakodnevnice na svoja tajna mjesta i vikendicu u kojoj je odrastao.

Nenad Bakić, poduzetnik i filantrop nedavno je krenuo osvajati modne piste postavši većinski vlasnik poznate hrvatske konfekcijske tvrtke. Hrvatsku javnost Bakić je podigao na noge STEM revolucijom, koja obuhvaća programe i obrazovanje za zanimanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematičke znanosti. Ako Bakića pitate zašto to sve radi, odgovor je vrlo jednostavan - „Kako bi moja, ali i sva druga djeca imala sigurnu budućnost!". Dina Levačić, sportašica je koja je svojim mladenačkim snovima osvojila javnost. Do prije dvije godine malo tko je čuo za ovu Splićanku koja je s nepune 22 godine druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra te La Manche. Igor Barberić, plesni koreograf gotovo da pleše i u snu. Svoje najbolje koreografije sanjao je i ostvario, a danas rado prihvaća izazove koji ljestvicu njegovih uspjeha podižu do zavidnih razina. Nakon otkaza u jednoj od velikih međunarodnih tvrtki, Ivan Vidaković krenuo je potražiti sreću put inozemstva iz svog Osijeka. Inovator dronova, nakratko se zaustavio u Zagrebu gdje je osnovao startup, a svojom idejom zarazio je brojne prijatelje s kojima je inicirao i prvi sajam dronova u Osijeku.

Novosti iz TED svijeta možete pratiti na globalnoj platformi www.ted.com, dok ćete više informacija o TEDxZagreb pronaći na sljedećim kanalima:

Web page - http://tedxzagreb.com/

Facebook - https://www.facebook.com/TEDxZagreb/

Instagram - https://www.instagram.com/tedxzagreb/

Twitter - https://twitter.com/tedxzagreb

Linkedin - https://www.linkedin.com/company/tedxzagreb/

07.06.2018. 14:31:00
http://metro-portal.hr/najavljeni-prvi-govornici-ovogodisnjeg-tedxzagreba/112558/