Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2009. 20:06:34

Najavljen Dreft Fashion Week

Na pressici je predstavljen bogat program ovogodišnjeg Dreft Fashion Weeka

Fotografija vijesti

Press konferencijom u Vertigo baru službenog hotela DFWZ-a, „Hotelu Antunović" organizatori, dizajneri i sponzori najavili su ovosezonski DREFT FASHION WEEK ZAGREB.

Već tradicionalno, revijalni dio DFWZ-a održat će se od 04. do 06. lipnja u Balonu Boćarskog doma, dok će internacionalno modno događanje službeno započeti u srijedu, 03.lipnja otvaranjem butika dizajerice Marte Buzolić u 19h (Kaptol 17). Ekskluzivan Opening party biti će istog dana u 20h u restoranu Sempre (Zagreb Tower).

Glasnogovornica DFWZ-a Sarah Josipović predstavila je domaće i strane dizajnere, te još jednom naglasila važnost obrazovanja, kreativnosti i poštivanja svjetskih standarda u kreiranju kolekcija za sljedeću sezonu.

U ime „Hotela Antunović" prisutne je pozdravio gdin. Zdenko Posavec, dok je ispred P&G-a o cobrandingu Drefta i Fashion Weeka Zagreb, par rečenica rekla gđa. Katarina Štimac, zadužena za vanjske odnose tvrtke.

Također, predstavljeni su i dugogodišnji partner Dreft Fashion Weeka Zagreb: LG, Veuve Clicquot, Campari, Cinestar, te ostali ponosni sponzori kao što su HOK osiguranje, Limoni i Clarins,  Power Plate, ...

S obzirom da Dreft Fashion Week Zagreb već godinama podržava mlade dizajnere, na press konferenciji najpoznatije hrvatske manekenke (Ivana Ergić, Iva Šarić, Aleksandra Grdić, Stefany Hohnjec i Doris Vrečko) uprličile su Dreft foto session u kreacijama Ive Magdić, Antonie Jakšić, Darie Klobučar Vukovinski, Marte Buzolić i Ines Zrnc Gregorine predstavljajući 5 stilova odjevanja: ekstravagant, natural, sport, sexy i elegant.

U isto vrijeme, manekenke i poznata sportašica i avanturistica Dvina Meler, prisutnima je pokazivala učinkovitost Power Plate sprava za učinkovito i brzo vježbanje.

Novost na ovosezonskom DFWZ-u su aktualne antirecesijske mjere. Stoga će svi modeli dizajnera koji sudjeluju na DFWZ-u nakon revija odmah biti prodajni i to po cijeni sa 50% popusta. Također, u waiting roomu će biti izložen Outlet Corner svih domaćih dizajnera koji će svakim danom tijekom trajanja DFWZ-a biti otvoren od 18 do 23h.

Kao i svake godine, Dreft Fashion Week Zagreb ima i humanitarnu notu. U suradnji  s DM-om i violončelisticom Anom Rucner, priključili smo se akciju „Ti si ti si ti" incijativi za životno samopouzdanje, koja na edukativnoj razini podiže svijest o težini poremećaja u prehrani i prepoznavanju njihovih često skrivenih simptoma. Na zagrebačkom Cvjetnom trgu u subotu, 6. lipnja od 12 do 14 sati biti će organizirana humanitarna prodaja dizajnerske odjeće i raznih promotivnih proizvoda sponzora DFWZ, čiji će prihod biti doniran za izgradnju prvog hrvatskog multidisciplinarnog Centra za liječenje poremećaja prehrane.

Ovosezonski Dreft Fashion Week Zagreb zaokružit će  proslava 20. godišnjice prve hrvatske modne agencije, Suzy models, 06. lipnja u 22h u Vertigo baru „Hotela Antunović".

04.06.2009. četvrtak 20 sati Balon BOĆARSKI DOM

1. VIP opening show - Agatha Ruiz de la Prada (Španjolska) - hosted by Dreft
2. Vedrana Šehagić
3. MAION - Marina Prevolšek
4. Natalija Smogor
5. Mariano la Barbera (Italija) - hosted by Limoni parfumerije
6. Marina Milovanović (Srbija) - hosted by Veuve Cliquot
7. Iva Karačić - prošlogodišnji najbolji dizajner FWZ
8. Marta Buzolić

05.06.2009. petak  Balon BOĆARSKI DOM

19 30 sati -  Pret a design -

1.Darija Klobučar Vukovinski
2.Iva Magdić
3.Mara Miloglav
4.Žarka Krpan
5.Antonia Jakšić
6.Martina Kamenski

20 00 sati 

1. Dajana Vuksan i Andrea Vidas
2. Gothic Grotesque by Iva Šimunović
3. LMfashionLAB Lucija Myšičkova
4. Andrea Lovrović
5. Irena Berišić Turk
6. Andrea Tincu (Rumunjska) - hosted by Hotel Antunović
7. Daria Kostenko (Mađarska) - hosted by Cinestar
8. Zoran Aragović

LIMONI PARTY 22 00 Hemingway lounge, Trg Maršala Tita, Zagreb

06.06.2009. subota

12 - 14 sati HUMANITARNA AKCIJA Cvjetni trg Zagreb

20 00 sati Balon Boćarski dom

1. Greta Gudelj
2. Ana Kujundžić
3. Federica Vaccaro (Italija) - featuring LG
4. Marie St. Pierre (Kanada) - hosted by Dreft
5. Ines Zrnc Gregorina
6. Glamour Pur

28.05.2009. 20:06:34
http://metro-portal.hr/najavljen-dreft-fashion-week/18345/