Metro-portal.hr

objavljeno 22.05.2019. 12:31:00
NAJAVE

Najava koncertnih izvedbi drame "Bilo bi šteta da biljke krepaju"

Drama Bilo bi šteta da biljke krepaju govori o prekidu dugogodišnje ljubavne veze

Bilo bi šteta da biljke krepaju
Bilo bi šteta da biljke krepaju (Arhiva)

Premijerna koncertna izvedba nove drame Ivora Martinića Bilo bi šteta da biljke krepaju održat će se 22.5 u 17 h u prostorijama bara Kak se šika.

Drama Bilo bi šteta da biljke krepaju govori o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kriza u prekidu nastaje kada se jedan od njih ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog.  Kroz prisjećanja, dolaske i odlaske sada bivši ljubavni par pokušava ispričati svoju zajedničku priču. To je drama o pokušajima da se izrazimo u jeziku i nastojanjima da kreiramo priču koja se može ispričati i koju možemo prihvatiti.

Kroz nekoliko tjedana rada na dramskom tekstu autor drame Ivor Martinić, te glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan rastvorili su dramski tekst, ispitali izvedbene potencijale te pripremili izvedbu koja se kreće između koncertnog čitanja i kazališne izvedbe. U ovoj fazi razvoja planirane su tri izvedbe, a sve u prostorijama bara Kak se šika.

Koncertne izvedbe organizirane su u produkciji umjetničke organizacije „Teatrum", a financirane sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Producenti izvedbe su Iris Tomić, Ida Klemenčić i Petar Cvirn.

22.05.2019. 12:31:00
http://metro-portal.hr/najava-koncertnih-izvedbi-drame-bilo-bi-steta-da-biljke-krepaju/118600/