Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2010. 12:33:30
7,2

Nadzornom kamerom zabilježen strašan potres na Haitiju

POGLEDAJTE VIDEO - o broju žrtava još uvijek se samo nagađa, a pomoć stiže sa svih strana svijeta

(Getty Images)

Sa svih strana svijeta stiže pomoć na potresom razoreni Haiti. Tako Indonezija, koja nažalost i sama ima iskustva s čestim potresima, šalje 75 spasilaca, Japan šalje pet milijuna dolara, a Crveni križ 40 tona lijekova.

Svoju pomoć šalju i poznate osobe. Tako su glumci Brad Pitt i Angelina Jolie izdvojili milijun dolara za organizaciju hitnih medicinskih operacija za pomoć žrtvama. Voditeljica Oprah Winfrey i druge slavne ličnosti kao što su Lindsay Lohan, Ben Stiller, Adam Lambert, Ryan Leslie i Paris Hilton također su se uključili u davanje i prikupljanje pomoći.

Kina je već poslala 10 tona pomoći u šatorima i medicinskoj opremi, Europska komisija obećala je tri milijuna eura, a Izrael šalje elitnu postrojbu spasilačke službe i liječnike. Francuzi su poslali 12 tona pomoći, spasilačke službe i pse tragače, a Svjetska je banka obećala 100 milijuna dolara pomoći.

S mnoštvom mrtvih tijela po ulicama i pod ruševinama glavnoga grada, stanovnici Port-au-Princea očekuju lijekove, vodu i hranu čekajući zrakoplove s međunarodnom pomoći. O broju stradalih još uvijek se samo špekulira, a u međuvremenu je na YouTubeu osvanula snimka nadzorne kamere koja je zabilježila razorni potres jačine 7,2 po Richteru.

14.01.2010. 12:33:30
http://metro-portal.hr/nadzornom-kamerom-zabiljezen-strasan-potres-na-haitiju/30661/