Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2013. 03:24:00
NU2

Nadan Vidošević ispljuvao sve osim sebe

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 Nadan Vidošević ponovio je sve svoje dobro poznate priče

Biser do bisera šefa HGK
Biser do bisera šefa HGK (Arhiva)

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević ocijenio je u današnjoj televizijskoj emisiji HRT-a "Nedjeljom u dva" da je Hrvatskoj potreban "širok front" okupljanja za izlazak iz krize.

Sudionici nacionalnog konsenzusa trebali bi, po njegovu mišljenju, biti ključni politički akteri - predsjednik Republike, Vlada, opozicija i intelektualci iz raznih sfera društvenog života, koji bi ponudili razvojnu koncepciju Hrvatske.

Takve koncepcije sada nema, smatra Vidošević i to nije od jučer, već praktički od vremena tadašnjeg predsjednika savezne Vlade (SIV-a) Sergeja Kreigera, čija komisija je početkom osamdesetih odustala od razvoja zemlje, a posljedice se osjete i danas.

Vidošević kaže da je od sadašnje Vlade i premijera očekivao da će, s obzirom na činjenicu da su Banski dvori i Pantovčak pripadnici iste političke opcije, stvaranje razvojne koncepcije ići lakše.

Premijerova jednina šansa je sklapanje šireg društvenog dogovora za razvoj, no problem je što za takvo što nema dovoljno vjere i sposobnosti dijaloga, smatra Vidošević.

14.01.2013. 03:24:00
http://metro-portal.hr/nadan-vidosevic-ispljuvao-sve-osim-sebe/75953/