Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2011. 15:29:21
Dalje nije išlo

Nadal pomeo Veića

Veić Nadalu u 3. kolu Roland Garrosa uzeo samo četiri gema

Antonio Veić oprostio se od nastupa na ovogodišnjem Roland Garrosu porazom u 3. kolu od prvog igrača svijeta i peterostrukog pobjednika ovog turnira, Španjolca Rafaela Nadala koji je bio uspješniji sa 6-1, 6-3, 6-0 nakon sat i 41 minute igre, prenosi Hina.

Veić je u susret ušao vrlo nesigurno što je Nadal znalački iskoristio i za samo 14 minuta poveo sa 4-0 prije no što je naš igrač osvojio svoj prvi gem. Prvi je set završen za 26 minuta, a Veić je uspio osvojiti tek sedam poena.

U drugom setu Veić je bio opušteniji, te je odmah u prvoj igri imao dvije prilike za "break". Tada nije uspio oduzeti servis Nadalu, ali jest u trećoj igri nakon čega je poveo sa 2-1. Nažalost, tu prednost nije uspio zadržati, Nadal je dva puta zaredom oduzeo servis našem igraču i poveo sa 4-2. Veić je potom još jednom oduzeo servis Nadalu za 4-3, ali potom je uslijedila Nadalova serija od osam uzastopnih gemova kojom je priveo susret kraju.

Veić je prije Roland Garrosa bio 227. igrač na svijetu, no s pet pobjeda na pariškoj zemlji, tri u kvalifikacijama i dvije u glavnom turniru, na sljedećoj će ATP ljestvici bitno popraviti plasman.

Nadal će u 4. kolu igrati protiv pobjednika susreta između našeg posljednjeg predstavnika u Roland Garrosu Ivana Ljubičića i još jednog Španjolca Fernanda Verdasca.

28.05.2011. 15:29:21
http://metro-portal.hr/nadal-pomeo-veica/59377/