Metro-portal.hr

objavljeno 27.06.2011. 14:14:34
U AUSTINU BEZ VELIKANA

Nadal neće igrati za Španjolsku protiv SAD-a u Davis Cupu

"Neću doći u Austin, ne mogu igrati svugdje. Prioritet je zdravlje i nakon Wimbledona se moram odmoriti dva do tri tjedna kako bih ostao u dobroj formi za ostatak sezone", rekao je No. 1

Rafael Nadal
Rafael Nadal (Getty Images)

Najbolji svjetski tenisač, Španjolac Rafael Nadal u ponedjeljak je otkazao nastup za svoj Davis Cup reprezentaciju koju od 8. do 10. sljedećeg mjeseca u Austinu očekuje četvrtfinalni dvoboj protiv domaćina SAD-a, piše Hina.

"Neću doći u Austin, ne mogu igrati svugdje. Prioritet je zdravlje i nakon Wimbledona se moram odmoriti dva do tri tjedna kako bih ostao u dobroj formi za ostatak sezone. Moram na kontrolu svojih koljena i vidjeti kakve rezultate daje terapija. Cilj je raditi isto što sam radio i prošle godine kako bih se što bolje pripremio za US Open", izjavio je Nadal koji je kritizirao iscrpljujući raspored teniske sezone.

"Međunarodni teniski savez (ITF) griješi u inzistiranju na sadašnjem formatu i kalendaru Davis Cupa. U njemu se nimalo ne uzimamo u obzir mi tenisači, a ako ne igraju najbolji tada to natjecanje gubi na prestižu. ITF bi se trebao upitati zašto se to događa", rekao je Nadal. Španjolski izbornik Albert Costa bi trebao tijekom ponedjeljka objaviti popis igrača za nastup protiv SAD-a u Austinu.

27.06.2011. 14:14:34
http://metro-portal.hr/nadal-nece-igrati-za-spanjolsku-protiv-sad-a-u-davis-cupu/60636/