Metro-portal.hr

objavljeno 30.05.2011. 17:09:00
ROLAND GARROS

Nadal Hrvatima prevelik zalogaj, izbacio i Ljubičića

Bio je ovo deveti međusobni susret Ljubičića i Nadala i sedma pobjeda Španjolca

Ivan Ljubičić
Ivan Ljubičić (Srećko Niketić/CROPIX)

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u četvrtfinale Roland Garrosa, bolji od njega je u susretu 4. kola bio peterostruki pobjednik ovog turnira i prvi igrač svijeta, Španjolac Rafael Nadal sa 7-5, 6-3, 6-3 nakon dva sata i 26 minuta igre, piše Hina.

Bio je ovo deveti međusobni susret Ljubičića i Nadala i sedma pobjeda Španjolca. Na zemljanoj podlozi susreli su se po četvrti put, a sve dvoboje je dobio Nadal, između ostalih i jedini prethodni njihov okršaj u Roland Garrosu u polufinalu prije pet godina.

Ljubičić je prilično nervozno ušao u dvoboj što se najbolje vidjelo po velikom broju neprisiljenih pogrešaka. U prvih pet gemova naš je igrač pogriješio 15 puta, a najskuplju pogrešku je napravio kada je jedan smeš poslao u mrežu i poklonio Nadalu tri vezane "break-lopte" kod rezultata 1-1. Iako je Ljubičić potom uspio doći do izjednačenja, Nadal je ipak ostvario "break" iskoristivši drugu prednost u tom gemu.

Ljubičić je uspio vratiti izgubljeni servis s nekoliko odličnih poteza za izjednačenje na 3-3, a kod svog vodstva od 5-4 došao je na dva poena od osvajanja prvog seta, bilo je 30-30 na Nadalov servis. Nažalost, dalje od toga nije uspio doći, da bi u sljedećoj igri izgubio servis koji ga je koštao i gubitka prvog seta u kojemu je ukupno napravio 22 neprisiljene pogreške.

U drugom setu Nadal je stalno prijetio oduzimanjem servisa Ljubičiću, ali naš je igrač u svoja prva dva servis-gema uspio spasiti pet "break-lopti". No, pri rezultatu 3-3 Ljubičić je na novu Nadalovu "break-loptu" napravio još jednu pogrešku izbacivši forhend sa sredine igrališta u aut. Ljubičić je do kraja drugog seta još jednom izgubio svoj početni udarac, dok je tijekom čitave te dionice susreta osvojio samo jedan poen na Nadalov servis.

U trećem setu Nadal je oduzeo servis Ljubičiću za vodstvo od 3-1, no naš se tenisač niti tada nije predao, odmah u sljedećoj igri je vratio "break", ali odlučni Španjolac je potom stigao do nove prednosti koju više nije ispuštao.

Ljubičić je u dvoboju protiv Nadala imao nedovoljno dobar postotak ubačenih prvih servisa od samo 50 posto, a napravio je previše neprisiljenih pogrešaka, ukupno 48, za bolji rezultat.

30.05.2011. 17:09:00
http://metro-portal.hr/nadal-hrvatima-prevelik-zalogaj-izbacio-i-ljubicica/59468/