Metro-portal.hr

objavljeno 19.12.2009. 18:18:39
BOLESNO ŽUTILO

Nacionalov senzacionalizam otjerao Mekkija Torabija iz Hrvatske

Desetine tisuća bolesnih koji su prošli kroz ruke marokanskog iscjelitelja ostali bez nade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Todorić/CROPIX)

Umjesto da se u travnju ponovno pojavi na Velesajmu, Mekki Torabi će u to vrijeme iscjeljivati Sarajlije. Ova je odluka direktna posljedica medijske paljbe koju je na Torabija na odlasku u studenom osuo Nacional, proglašavajući ga varalicom i lopovom, a ništa bolje nije prošao ni organizator, Asad Sabo Ajela.

Unatoč pomoći koju je pružio velikom broju neznanih i znanih Hrvata, posebno Tomi Vrbanu i Izabeli Šimunović, Torabi se u Zagrebu više ne osjeća ugodno, stoga je Ajela organizirao odlazak Vrbana i Šimunović u Maroko, a za njima će i Iva Bagić nakon što završi pretrage.

Teško bolesni poznati Hrvati bore se s karcinomom, a iz Maroka poručuju da se osjećaju izvrsno, da su im nalazi sve bolji i da vjeruju kako će im Torabi pomoći. Borba Ive Bagić s tumorom na mozgu već je dobro poznata, a dvadesetak tretmana koji su joj donijeli poboljšanje dovoljan su razlog da otputuje do Maroka.

Štoviše, 17. siječnja organizira se prvi čarter iz Zagreba u Maroko, koji će nesumnjivo biti rasprodan u trenu.

Koji su razlozi medijskih napada Nacionala na Torabija kojeg su na Velesajmu posjetile stotine tisuća ljudi, stvarno nije poznato, a nakon što su i ugledni marokanski novinari potvrdili navode Večernjaka da je Torabi imućan poduzetnik i cijenjen iscjelitelj u arapskom svijetu ovakva odluka marokanskog iscjelitelja sasvim je jasna. Bolesnima ostaje nada da će se Torabi ipak predomisliti.

19.12.2009. 18:18:39
http://metro-portal.hr/nacionalov-senzacionalizam-otjerao-mekkija-torabija-iz-hrvatske/28942/