Metro-portal.hr

objavljeno 01.01.2011. 12:23:52
DOČEK

Na trgovima u Novu 2011. uz valcer i vatromet

Brojni građani diljem Hrvatske ispratili su staru i dočekali Novu 2011. na gradskim trgovima i ulicama uz vatromet i valcer.

Doček Nove godine na Trgu bana Jelačića
Doček Nove godine na Trgu bana Jelačića (CROPIX)

U Zagrebu je doček tradicionalno organiziran na Trgu bana Jelačića, gdje se uz glazbeni program i vatromet, unatoč hladnoći, okupilo mnoštvo Zagrepčana.

Program je počeo u 21 sat, kada su Zagrepčane na središnjem trgu rasplesali glazbeni sastav Zagreb classic rock s Mirom Ungarom, Zdenkom Kovačiček i Davorinom Bogovićem. Uslijedio je etno na međimurski način Žige i Bandista, klasični hitovi grupe "Drugi način", a pred samu ponoć nastupio je Đani Stipaničev. Posljednje sekunde stare godine Zagrepčani su na glavnom gradskom trgu odbrojavali uz raskošni 7-minutni vatromet u kojemu je ispaljeno 3000 raketa.

Prije ponoći Trgom je prošetao i predsjednik Republike Ivo Josipović. Kao i prošle godine kada je bio predsjednički kandidat, Josipović je u novogodišnjoj noći porazgovarao i razmijenio čestitke sa sugrađanima.

Program na otvorenom, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, nastavljen je iza ponoći besplatnim koncertom britanskog hip hop i house benda MCs-a.

Split je dočeko Novu 2011. godinu na prepunoj Rivi, pod geslom "Ta divna splitska noć", a neki su u Novu uklizali na otvorenom klizalištu na Prokurativama. Uz Olivera Dragojevića i Marijana Bana, okupljene su zabavljali i Lidija Bačić te Petar Dragojević. Novu godinu sugrađanima je čestitao gradonačelnik Željko Kerum. U izjavi novinarima Kerum je rekao da se na Rivi okupilo više od 50.000 ljudi i ustvrdio da takav doček može organizirati samo Split.

U prvim minutama 2011. godine u splitskom Fotoklubu otvorena je izložba fotografija "Retrospektiva" Andre Damjanića (81) kojom splitski Fotoklub ulazi u 100. godinu svojeg postojanja.

Središnji doček Nove godine na otvorenom u Rijeci organiziran je na Korzu. Na Korzu i trgovima svirali su riječke grupe My Buddy Moose i Let3 te Neno Belan i Fiumens. Sretnu Novu godinu građanima je zaželio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji se nakon dočeka i čestitanja uputio u obilazak riječkog rodilišta, dežurne vatrogasne službe i umirovljenika koji organiziraju proslavu u restoranu Viktorija.

Program dočeka na otvorenom je organiziran i u Opatiji, na dva mjesta. Ispred tržnice nastupaju ovdašnji izvođači kao što su Lady Luna, Šajeta, Mario Battifiaca, sestre Majerle te Duško Jeličić Dule i Bonaca. Na ljetnoj pozornici 2011. godinu su dočekali mlađi Opatijci i gosti uz nastupe mladih bendova liburnijskog područja.

Osječani su Novu godinu tradicionalno, u velikom broju, dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića uz nastupe tamburaških i zabavno-glazbenih sastava, te čaj i kuhano vino koje su dijelili organizatori, Osječko-baranjska županija i grad Osijek. Točno u ponoć Novu godinu čestitali su im župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Za organizaciju dočeka 2011. godine na središnjem osječkom trgu iz županijskog i gradskog proračuna utrošeno je nešto više od 130.000 kuna, a zabavno-glazbeni program predviđen je do dva sata poslije ponoći.

S puno buke i veselja Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali Novu 2011. godinu, a središnji dio programa odvijao se na Stradunu, pod motom "Stradun je zvijezda spektakla". Bogat zabavno-glazbeni program započeo je nastupom dubrovačkih klapa, te tradicionalnom kolendom, a okupljene su u Novu godinu uvele hrvatske estradne zvijezde Luka Nižetić, Jura Pađen i grupa Aerodrom te violončelistica Ana Rucner. U prvi sat 2011. godine ušlo se s pjesmama Dubrovačkih trubadura, te uz čestitku gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića. Od 17 otvorenih hotelskih kuća, doček je organiziralo devet dubrovačkih hotela.

Danas, prvog dana 2011. godine u 12 sati na Stradunu nastupit će dubrovački simfonijski orkestar pod vodstvom maestra Normana Widjaju, a u večernjim satima bit će upriličena repriza dočeka na Stradunu uz nastup grupa Teška industrija, Valetudo i slovenskog sastava All4play. (hina/metro-portal)

Pogledajte galeriju fotografija s dočeka Nove godine na gradskim trgovima

01.01.2011. 12:23:52
http://metro-portal.hr/na-trgovima-u-novu-2011-uz-valcer-i-vatromet/53482/