Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2013. 09:10:00
LOVICA

Na što troše žene, a na što muškarci

Razlike među spolovima vrlo se jasno mogu primjetiti i u ovom segmentu života

Ženama je odjeća najdraža
Ženama je odjeća najdraža (Arhiva)

Tvrdnja da su muški i ženski rod dijametralno suprotni u razmišljanjima nije neka novost, a jedan od najboljih dokaza za to je i način na koji troše novac. BuzzFeed je napravio usporednu tablicu koja otkriva upravo te razlike.

Tako muškarci više novaca troše na hranu, a žene na odjeću kako bi se oraspoložili. Nakon hrane muškarcima raspoloženje podiže i elektronika, dok je kod žena na drugom mjestu hrana, pa zatim cipele.

Pokazalo se da je i muški dio populacije naklonjeniji alkoholu, jer u prosjeku troše dvostruko više novaca na njega od žena, no isti omjer trošenja u korist žena je kad su u pitanju humanitarne akcije. No, i jedni i drugi vole trošiti na izlaske, ali su muškarci ipak u maloj prednosti, jer potroše desetak posto više od žena.

Bez obzira na sav metroseksualizam koji je počeo promicati njegovane muškarce kao ideal ljepote, žene na kozmetiku i ostale preparate za bolji izgled troše gotovo trostruko više od muškaraca. Ipak, treba uzeti u obzir i da je takva kozmetika za žene nekoliko puta skuplja nego za muškarce.

Valentinovo je praznik za koji tvrde da je izmišljen kako bi muškarci više trošili, što se pokazalo istinitim, jer za poklone potroše dvostruko više od žena, a dvije trećine ih uz poklon obavezno kupi još i cvijeće.

Ipak, ako gledamo tko razumnije troši, ispast će da je tu nježniji spol u prednosti jer im treba 40% više vremena da potroše isti iznos novaca, i to zbog jednostavnog razloga - duže uspoređuju cijene.

10.05.2013. 09:10:00
http://metro-portal.hr/na-sto-trose-zene-a-na-sto-muskarci/78036/