Metro-portal.hr

objavljeno 15.11.2013. 13:02:00
SAVJETI

Na što trebate pripaziti prilikom kupnje prozora?

Za početak, obratite pažnju na toplinsku izolaciju prozora, pošto su upravo oni mjesto gdje se gudi velik dio energije iz prostorije

Pravilan odabir prozora rješava puno problema
Pravilan odabir prozora rješava puno problema (ABS)

Savjeti za kupovinu prozora mogu vam biti od pomoći, jer pravilan odabir će od vašeg doma napraviti vrlo ugodno mjesto za život. Za početak, obratite pažnju na toplinsku izolaciju prozora, pošto su upravo oni mjesto gdje se gudi velik dio energije iz prostorije. 

Na dobru izolaciju prozora utječe i staklo i profil prozora, tj. njegov okvir i krilo, a toplinska izolacija prikazuje se Uw vrijednošću - što je manja, to je toplinska izolacija bolja i gubici energije kroz prostor su niži. Ugradnja niskoenergetskih prozora jamči znatne uštede energije, stoga pripazite pri kupnji.

Drugi važan parametar je zvučna izolacija, čija se vrijednost mjeri u decibelima, a što je ta vrijednost veća, bolja je zvučna izolacija. Glavnu ulogu u zvučnoj izolaciji ima debljina stakla, a standardno izolacijsko staklo ima zvučnu izolaciju od 33 dB, što znači da smanjuje vanjsku buku za tu vrijednost.

Ništa manje važna nije ni sigurnost, tako da su, primjerice, A.B.S. prozori opremljeni okovima s višestrukim točkama zatvaranja kao i protuprovalnim kvakama. 

Izvor: ABS pvc stolarija 

15.11.2013. 13:02:00
http://metro-portal.hr/na-sto-trebate-pripaziti-prilikom-kupnje-prozora/81619/