Metro-portal.hr

objavljeno 22.02.2012. 11:32:17
PJEVAČ I POLITIČAR

Na prosvjedima u Dakru ranjen Youssou Ndour

Prosvjednici smatraju da predsjednik Wade, koji se kandidirao za treći mandat, mora otići s vlasti. U sukobima od 27. siječnja život je izgubilo šest ljudi

Fotografija vijesti

Za vrijeme prosvjenog skupa u središtu Dakra u akciji policije koja je pokušala rastjerati prosvjednike u nogu je ranjen senegalski pjevač i čelnik oporbe Youssou Ndour, prenosi Hina.

"Youssou Ndour je ranjen u lijevu nogu, liječnik ga je pregledao, ali on od toga ne želi praviti problem i više nećemo komentirati tu informaciju", rekao je Charles Faye, savjetnik za medije u njegovu građanskom pokretu "Fekke ma ci boole" (Zainteresirani).

Faye je samo rekao da je Ndour ozlijeđen tijekom rastjerivanja mnoštva okupljena na ulici koja vodi prema Trgu neovisnosti, kojemu je pristup zapriječila specijalna policija.

Izgredi su izbili u utorak navečer kada se Youssou Ndour, žestoki protivnik predsjednika Abdoulaya Wadea, na krovu automobila odveć približio kordonu specijalne policije na ulici Georgesa Pompidoua, nedaleko od Trga neovisnosti. U tom trenutku iz mnoštva oko njegova automobila počelo je pljuštati kamenje na policiju koja je uzvratila suzavcem. Ndour je ubrzo zatim napustio mjesto događaja.

Prije nego li je policija rastjerala prosvjednike, Youssou Ndour, čiju je kandidaturu na predsjedničkim izborima ustavno vijeće odbilo, ponavljao je da Wade mora odustati od kandidature.

Prosvjednici smatraju da Wade, koji se kandidirao za treći mandat, mora otići s vlasti. U sukobima od 27. siječnja, kada je prihvaćena kandidatura Abdoulaya Wadea, život je izgubilo šest ljudi, po više izvora.

Predsjednički izbori održat će se 26. veljače.

22.02.2012. 11:32:17
http://metro-portal.hr/na-prosvjedima-u-dakru-ranjen-youssou-ndour/68477/