Metro-portal.hr

objavljeno 25.02.2011. 21:02:00
ZIMSKI UVJETI

Na Korčuli i Pelješcu pao snijeg

Proglašeni zimski uvjeti na poluotoku Pelješcu zbog mjestimičnog leda i snijega koji se počeo primati

Snijeg
Snijeg (Andrej Svoger / CROPIX)

Na otoku Korčuli pada snijeg praćen jačim vjetrom, ali se ne zadržava na tlu, prenosi Hina. Istovremeno, na susjednom poluotoku Pelješcu su, po informaciji dubrovačkog centra 112, proglašeni zimski uvjeti zbog mjestimičnog leda i snijega koji se počeo primati.

Po izvješću Hrvatskog autokluba, zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A 1 Sveti Rok-Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (D 54) i Paški most.

Dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Delnice do čvora Kikovica u smjeru Rijeke zatvorena je za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, kombi vozila, motocikle i vozila s prikolicama.

Dionicom Jadranske magistrale od Karlobaga do Svete Marije Magdalene smiju prometovati samo osobna vozila, a od Senja do Karlobaga (D 8) zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, te katamaranske: Rijeka-Novalja i Mali Lošinj-Rijeka.

Oteženo se zbog snijega vozi u većem dijelu Slavonije. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti između Iloka i Vukovara (D 2), te na vukovarskoj obilaznici (ŽC 4137).

Slab snijeg pada i na širem području Gračaca, a nanosa snijega ima i na Pelješcu.

25.02.2011. 21:02:00
http://metro-portal.hr/na-korculi-i-peljescu-pada-snijeg/55813/