Metro-portal.hr

objavljeno 13.04.2011. 08:16:00
RUKE ZA JAPAN

Na koncertu u Spaladium areni prikupljeno 600.000 kn za Japan

Japanski veleposlanik Yoshio Tamura na hrvatskom jeziku zahvalio se na pomoći cijelom hrvatskom narodu

Spaladium
Spaladium (Arhiva)

Na koncertu u splitskoj Spaladium areni prikuljeno je preko 600 tisuća kuna humanitarne pomoći za žrtve razornog potresa i tsunamija koji je prije mjesec dana pogodio Japan, piše Hina.

Koncert "Ruke za Japan" održan je u organizaciji gradskog Crvenog križa, Mreže osoba s invaliditetom Dalmacije te branitelja i invalida Splitsko-dalmatinske županije na čelu s Kristijanom Petricem.

Na koncertu se okupilo 10 tisuća ljudi kojima su pjevali brojni splitski pjevači, grupe i klape. Već tijekom prva dva sata koncerta zabilježeno je 80 tisuća telefonskih poziva u Call centru u kojem su sjedili pjevači i osobe iz javnog života. Na koncertu su nastupili Gibonni, klape Sveti Juraj HRM, Sveti Mihovil, Cambi i Intrade te Goran Karan, Magazin, Lidija Bačić, Antonija Dora Pleško, Jole, Jelena Rozga, Marijan Ban i Luky.

Na humanitarnom koncertu u Splitu bio je prisutan i japanski veleposlanik Yoshio Tamura koji se na hrvatskom jeziku zahvalio na pomoći cijelom hrvatskom narodu. "Zadovoljstvo mi je večeras biti s vama. Zahvaljujem vam svima na izrazima sućuti, te na donacijama koje ste prikupili za Japan", kazao je japanski veleposlanik.

13.04.2011. 08:16:00
http://metro-portal.hr/na-koncertu-u-spaladium-areni-prikupljeno-600-000-kn-za-japan/57659/