Metro-portal.hr

objavljeno 31.01.2008. 23:32:36
Građani bez prava na grad?

Na Cvjetnom trgu ipak će se graditi

Unatoč prosvjedima, Horvatinčić je dobio zeleno svjetlo
Unatoč prosvjedima, Horvatinčić je dobio zeleno svjetlo

Nakon gotovo trosatne rasprave Gradska skupština Grada Zagreba prihvatila je jučer  Detaljni plan uređenja bloka kod Cvjetnog trga gdje poduzetnik Tomo Horvatinčić namjerava sagraditi poslovno-stambeni kompleks.

Za projekt ‘Cvjetnoga prolaza’ od ukupno 39 nazočnih zastupnika glasovala su 23, među kojima i dva HDZ-ova. Protiv je bilo osam, a osam zastupnika bilo je suzdržano, među kojima sedam SDP-ovaca.

Većina oporbenih zastupnika koji su se javili za raspravu žalila se na nepoštovanje procedure donošenja planova te da se u donošenju GUP-a pogodovalo investitoru, kao i da Horvatinčićev projekt nije u skladu s ‘duhom Donjega grada’. Gradski zastupnici koji su se protivili donošenju plana zamjeraju i to što je on donesen unatoč brojnim prosvjedima i peticijama 50.000 građana protiv tog projekta. Ipak, svi su se zastupnici složili da, unatoč brojnim zamjerkama, treba revitalizirati donjogradske blokove. Pročelnik Gradskog zavoda za prostorno uređenje Ivica Fanjek naglasio je u uvodu kako je stajalište Zavoda da treba urediti neuređena dvorišta u Donjem gradu.

Bandić protiv Šefa Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer je od Milana Bandića tražio skidanje točke ‘Cvjetni prolaz’ s dnevnog reda,  neslužbeno doznaje HTV, ali zagrebački gradonačelnik nije poslušao svog stranačkog šefa.

- Da se uđe u donjogradske blokove, odlučeno je kad se vidjelo da se u njima može naći javni interes - rekao je Fanjek.

Tomislavu Horvatinčiću sada preostaje još samo da ishodi dokumentaciju za lokacijsku i građevinsku dozvolu, pa bi na ljeto mogao početi graditi.

31.01.2008. 23:32:36
http://metro-portal.hr/na-cvjetnom-trgu-ipak-ce-se-graditi/2114/