Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2016. 17:16:00
NOVOSTI

Na Airbnbu ćete uskoro moći rezervirati i više od smještaja

Američki Airbnb odlučio je aplikaciji za dogovaranje smještaja dodati i turističke informacije, a najavljuju i ostale usluge zanimljive turistima, poput rezervacija za restorane

Airbnb postaje još veća platforma za naručivanje online
Airbnb postaje još veća platforma za naručivanje online (Shutterstock)

Nova aplikacija Trips uključuje kategorije 'iskustava', 'mjesta' i smještaja a u Airbnbu planiraju u konačnici dodati i letove i usluge. "Do sada, Airbnb se svodio samo na dogovaranje smještaja", napominje suosnivač softverske kompanije i izvršni direktor Brian Chesky. 'Trips' će objediniti "gdje odsjedate, što radite i s kime se sastajete", dodao je Chesky.

'Iskustva' će nuditi pristup 'skrivenim draguljima' poput izrade violina u Parizu ili sudjelovanja u maratonu u Keniji, za što bi turisti inače mogli saznati samo od lokalnog stanovništva, objašnjavaju u Airbnb-ju.

U njihovoj ponudi 'iskustva' se odnose u prvom redu na sudjelovanje u obrtničkim aktivnostima uz vodstvo lokalnih stručnjaka. 'Trips' je u početnoj fazi obuhvatio oko 500 'iskustava' u nekih 10-ak gradova, uključujući San Francisco, Havanu, Pariz, London, Tokio i Seul. Novost su i Insider Guidebooks (insajderski vodiči), s preporukama lokalnog stanovništva o dobrim restoranima, barovima, parkovima, kafićima i ostalim atrakcijama.

U Airbnbu također navode da su udružili snage s platformom za rezervacije u restoranima, radi dodavanja te opcije u aplikaciju. Novost je i funkcija Itinerary koji sadrži informacije o rezerviranim terminima smještaja i ostalih aktivnosti.  "Vizija je Airbnb-ja da u konačnici uslugama pokrije sve aspekte putovanja", navodi se u priopćenju.

Paralelno s novom aplikacijom Airbnb je uveo i novi postupak identifikacije u sklopu kojeg će domaćini i gosti 'iskustava' morati dostaviti skenirane dokumente s fotografijama radi utvrđivanja identiteta. Svi će korisnici 'iskustava' morati proći taj postupak koji se testira i za smještaj, dodaju u kompaniji.

20.11.2016. 17:16:00
http://metro-portal.hr/na-airbnbu-cete-uskoro-moci-rezervirati-i-vise-od-smjestaja/101434/