Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2010. 13:23:40
MARS FESTIVAL

Muzika na Marsu, a SymbolOne u Hrvatskoj

Vani su puno poznatiji nego kod nas i tu nepravdu će ispraviti Mars Festival 28. svibnja na Net Stageu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mars Festival)

Mars Festival u suradnji s glazbenim portalom Muzika.hr predstavlja pozornicu na kojoj će 28. svibnja nastupiti velika svjetska, regionalna i domaća imena indie scene raznih žanrova.

MUZIKA NA MARSU naziv je pozornice kluba Močvara na kojoj će nastupiti Atlas Sound, Vuneny, The Orange Strips, The Hendikeps i GD2D, dok će preostali line up pozornice biti potvrđen u slijedećih tjedan dana.

ATLAS SOUND
Atlas Sound je solo projekt Bradforda Coxa iz obožavanih indie heroja Deerhunter, a njegov prošlogodišnji album "Logos" našao se na godišnjim listama najboljih izdanja gotovo svih relevantnih inozemnih kritičara. Hrvatsku premijeru Atlas Sound imaju na ovogodišnjem Marsu, kao nositelji programa u Klubu Močvara, što predstavlja pravu poslasticu za sve fanove modernih ambijentalnih indie glazbenih strujanja.

VUNENY
Fantastičan eksperimentalno-akustičan dvojac iz Mostara, česti gosti europskih pozornica, briljantan live band. Svoj izričaj opiciju kao stalan „work in progress" kojeg će tijekom travnja imati prilike čuti publika na ukupno 13 koncerata po cijeloj Francuskoj.

Svirka na Mars Festivalu bit će njihov prvi nastup nakon dugo vremena.

THE ORANGE STRIPS
Šesteročlani indie rock bend iz Labina svoju su karijeru jednako uspješno gradili u Hrvatskoj i u inozemstvu gdje su nastupali nebrojeno puta. Najzapaženiji je bio njihov album „Follow LP" objavljen 2008. godine s kojeg su skinuti zapaženi singlovi „Song Without A Hero" i „The Fire". Upravo za „Song Without A Hero" spot je režirao Tobias Strech, poznat po režiji spota "Weird Fishes" gruep Radiohead.

THE HENDIKEPS
Grupa s trenutno najvećih hypeom na domaćoj sceni. Sjajan, nezavisno objavljen istoimeni EP najavila su dva jednako sjajna spota - „Ti i ja smo bitni" i „Malo krvi na usnama". The Hendikeps će bez sumnje obilježiti domaću nezavisnu scenu slijedeću godinu svojim pametnim i pitkim popom.

Mars Festival će biti jedan od njihovih prvih nastupa uživo.

GD2D (Good Day To Die)
Prvaci stoner rocka na Marsu će predstaviti svoj novi album „Total Drive" koji će se naći u prodaji za koji dan. Nastup na našem festivalu bit će prva svirka u Hrvatskoj ove godine i prva nakon 11 europskih koncerata u Beligiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i Portugalu.

SYMBOLONE - PO PRVI PUT U HRVATSKOJ
Pjesme i remixeve SymbolOnea puštali su Kavinsky, Justice, Soulwax, Digitalism, Chromeo i mnogi drugi. Justice je stavio njihovu stvar u mix za londonski Fabric, a Soulwax na kompilaciju za Traxmag. Nastupali su na Exitu, po Francuskoj, Nizozemskoj, Portugalu i Italiji. Ukratko, vani su puno poznatiji nego kod nas i tu nepravdu će ispraviti Mars Festival 28. svibnja na Net Stageu.

 

Potvrdom SymbolOnea zatvoren je popis izvođača Net Stagea koji se nalazi u tvornici Jedinstvo, a čine ga Kavinsky, Iva Starkova, Rea, Itch, Boodale i SymbolOne. Program na Net stageu će trajati do 6 ujutro.

ULAZNICEUlaznice po cijeni od 230 kn možete kupiti na službenim prodajnim mjestima:

Dallas Shop Zagreb - Masarykova 6
Dallas Music Shop Rijeka - Splitska 2a
Dallas Music Shop Split - Narodni trg 14
Močvara - Trnjanski nasip bb
Dancing Bear Zagreb - Gundulićeva 7
Rockmark - Berislavićeva 13
Dirty Old Shop - Tratinska 22
i svim prodajnim mjestima Eventima.

Na dan festivala cijena ulaznice iznost će 270 kn.

01.04.2010. 13:23:40
http://metro-portal.hr/muzika-na-marsu-a-symbolone-u-hrvatskoj/36890/