Metro-portal.hr

objavljeno 10.09.2013. 11:13:00
LOOL

Muškarci s manjim testisima su bolji očevi

Izreka "nemaš muda" od sada bi se mogla shvaćati kao kompliment, jer ako vam testisi nisu baš nešto, to znači da ćete biti dobar otac

(Arhiva)

Evo još jednog istraživanja koje bi moglo biti nominirano za IQ Nobela, tj. nagradu za najbesmislenija istraživanja, ili možda ipak ne? Sve u svemu, dr. Jamer Riling sa Sveučilišta Atlanta Emory došao je na ideju da istraži odnos veličine testisa i dobrog očinstva.

Vjerovali ili ne, istraživanje je provedeno i rezultati su pokazali da su očevi s manjim testisima pažljiviji prema djeci i više su uključeni u odgoj djeteta. Naravno, u igri je manja količina testosterona koju navedeni imaju, pa im seksualni nagon nije baš na visini, ali se zato ta energija usmjerava na djecu.

Naime, postoji Teorija povijesti života, evolucijska hipoteza koja tvrdi da živa bića imaju ograničenu količinu energije za koju se bore razmnožavanje i roditeljstvo, pa ako niste previše aktivni u krevetu, imat ćete dovoljno energije za pažnju prema djeci.

Spomenuti doktor našao je 70 dragovoljaca starih od 21 i 43 godine koji imaju djecu, izmjerio im veličinu testisa i snimio mozak magnetskom rezonancom u dijelovima koji su odgovorni za roditeljsku motivaciju tijekom gledanja fotografije svog djeteta, tuđeg djeteta i nepoznate odrasle osobe.

Uz to su očevi ispunjavali opsežnu anketu, a rezultati su pokazali da očevi s manjim testisima emotivnije reagiraju na sliku svog djeteta i više su uključeni u odgoj od onih s velikim testisima. 

Kako nisu objavili precizne mjere što se smatra velikim, a što malim testisima, to ćemo morati ostaviti vama da zaključite sami, a možda će i izraz "Nemaš muda" početi označavati ne kukavicu, nego osobu s izraženih očinskim sklonostima.

10.09.2013. 11:13:00
http://metro-portal.hr/muslkarci-s-manjim-testisima-su-bolji-ocevi/80374/