Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2013. 20:13:39
OPA!?

Muški dodiri ženama podižu temperaturu

Žene su izuzetno osjetljive na nježan muški dodir, pa im temperatura može porasti i za cijeli jedan stupanj

Dovoljan je jedan nježan dodir ...
Dovoljan je jedan nježan dodir ... (Dreamstime)

Kad sljedeći put dragu nježno pomilujete po licu, znajte da ste na taj način izazvali reakciju u njenom tijelu koja je dovela do povišenja temperature lica, a i tijela, u nekim slučajevima čak i za cijeli jedan stupanj.

Istraživanje o fenomenu tjelesne temperature tijela dovelo je znanstvenike Sveučilišta St. Andrews iz Škotske do iznenađujućeg zaključka da muškarci imaju tako snažan učinak na žene da im samo jednim nježnim dodirom mogu podići tjelesnu temperaturu.

Prema njihovim zaključcima, ovakvu reakciju pokreće isti mehanizam koji je odgovoran za porast tjelesne temperature kod seksualnog uzbuđenja, a čak i bezazleni fizički dodir izaziva ovakvu reakciju.

Naime, tijekom istraživanja tajno je mjerena temperatura lica 16 žena infracrvenom kamerom  dok su im prilazile razne osobe oba spola i u nevezanom razgovoru pokušavale ostvariti makar i najkraći tjelesni dodir.

U kontaktu s muškarcima ženama je redovito rasla temperatura lica, bez obzira gdje se to dogodilo.

No, naravno, ima više i manje osjetljivih mjesta, tako da dodir na tijelu diže temperaturu prosječno za 0.1 stupanj, a najosjetljivije su zone oko očiju i usana gdje dodir diže temperaturu od 0.3 do cijelog stupnja.

Stoga, pazite gdje vas dodiruju :)

19.10.2013. 20:13:39
http://metro-portal.hr/muski-dodiri-zenama-podizu-temperaturu/81152/