Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2012. 13:41:25
PROLONGIRANJE PATNJE

Muškarcima treba duže da nakon prekida promjene status na Facebooku

Muškarcima sa slomljenim srcem treba četiri tjedna da nakon prekida promijene status na Facebooku iz "u vezi" u "samac", dok žene to učine odmah

Fotografija vijesti

Kako je Facebook odavno postao više od samo socijalne mreže druženje tako su i ljubavni uspjesi i brodolomi izašli iz domene intimnosti u javnu stvar koja je dostupna svima, tako da, htjeli vi to ili ne, odmah znate tko je s kim prohoda te tko je prekinuo vezu.

Nedavno istraživanje je pokazalo kako 63 posto muškarca sa slomljenim srcem treba četiri tjedna  ili više da nakon prekida veze promijene status na Facebooku iz "u vezi" u "samac", dok žene to učine nakon samo nekoliko dana.

Dok većina muškaraca treba mjesec dana da isprave svoj status, njih osam posto to nikada ne učini, a trećina ispitanika priznaje kako su dobili nogu dok samo 15 posto navede razlog. S druge strane, žene mijenjaju svoj status na Facevooku gotovo odmah, a pritom često svoju sreću samačkim životom potkrepljuju fotografijama ili opisima.

Istraživanje je provela Internet stranica za spojeve ALovingSpace.com anketirajući tisuću Britanaca, kako muškarce tako i žene, u dobi od 18 do 65 godina.

Stručnjaci su izvukli zaključak da muškarci ne mijenjaju svoj status kako bi pred prijateljima ispali čvrsti, odnosno da ih prekid nije povrijedio, dok žene, njih 20 posto, svoje statuse mijenjaju kako bi povrijedile ili osramotile bivše dečke.

"Naše istraživanje sugerira da muškarce teže pogađa prekid veze, a rezultat toga je vidljiv iz toga što taje svoj ljubavni krah od svijeta i prijatelja. S druge strane, izgleda da žene pozitivno gledaju na cijelu situaciju i prekid veze vide kao šansu da krenu dalje sa svojim životom", kazao je glasnogovornik stranice ALovingSpace.com.

14.01.2012. 13:41:25
http://metro-portal.hr/muskarcima-treba-duze-da-nakon-prekida-promjene-status-na-facebooku/67245/