Metro-portal.hr

objavljeno 28.06.2013. 13:38:00
WOOW!!

Muškarcima seks produžuje život

Vijest koju su muškarci čekali od postanka svijeta postala je stvarnost - dokazano je da im seks produžava život

Svaki dan jedan orgazam i sve je u redu
Svaki dan jedan orgazam i sve je u redu (Shutterstock)

Muškarci imaju novi adut na ženske glavobolje u krevetu, a to je istraživanje provedeno na klinici Cleveland u kojem se tvrdi da više seksa produžava muški život i do četiri godine, u slučaju da godišnje ostvare 350 orgazama, četiri puta više od prosjeka.

Uz to, osjećat će se 8 godina mlađe u odnosu na prosječnu mušku populaciju. Štoviše, tvrdi se da bi idealno bilo imati 700 orgazama godišnje kako bi se život produžio za osam godina. 

Ovo se istraživanje svojim rezultatima nastavilo na dosadašnja sa sličnim ishodima, pa je tako još u osamdesetim godinama prošlog stoljeća Šveđani dokazali da su seksualno aktivni sedamdesetogodišnjaci živjeli duže od neaktivnih. 

Možda i najznačajnije istraživanje na tu temu provedeno je početkom stoljeća u Walesu, gdje su znanstvenici intervjuirali tisuću muškaraca u malim selima na temu učestalosti seksa i organizirali praćenje njihovog života do smrti. Deset godina kasnije pokazalo se da su oni koji su imali jedan ili više orgazama tjedno umirali znatno kasnije od onih koji su bili na prosjeku od jedva jednog orgazma mjesečno.

Naime, nakon orgazma u krvi rastu razine oksitocina i DHEA, hormona koji je zapravo steroid koji znatno smanjuje rizik od srčanog udara, a oba smanjuju depresiju. 

Seks jednom tjedno povećava razinu imunoglobulina, supstance koja se u krvi bori protiv bolesti i infekcija i to za 30 posto kod osoba koje imaju redovite seksualne odnose.

Manje dobra vijest je da su sva istraživanja složna u tome da nema velike razlike između seksa i masturbacije, no ovaj dio informacije slobodno zatajite svojim ljepšim polovicama. 

28.06.2013. 13:38:00
http://metro-portal.hr/muskarcima-seks-produzuje-zivot/78994/