Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2013. 20:03:00
"JAČI" SPOL?

Muškarcima je razvod kao smrt prijatelja

Žene, s druge strane, nemaju ništa manje snažan emotivni naboj prema razvodu, no njihov mentalni sklop omogućava im bolju racionalizaciju prioriteta

Muškarci lošije nastavljaju život nakon razvoda
Muškarci lošije nastavljaju život nakon razvoda (Arhiva)

Razvod teško pada i jednoj i drugoj strani, no prema istraživanjima muškarci ga teže podnose i skloniji su depresiji, alkoholizmu, debljanju, problemima s mentalnim zdravljem i samoubojstvu od žena.

Psiholozi, štoviše, tvrde da je u muškom umu razvod jednak šok i stres kao i smrt dragog prijatelja ili otkaz na poslu, pa jačem spolu treba više vremena za oporavak, prihvaćenje i priznanje da im je ego povrijeđen.

Nakon razvoda se muškarcima čini da su izgubili svoje Ja koje je do tada bilo povezano s brakom, partnerom i obitelji, što uzrokuje očaj, ljutnju, anksioznost i depresiju.

U svakom slučaju, počinje bijeg od stvarnosti koji nekima znači dno čaše, drugima zakapanje u posao, dok treći pokušavaju nastalu rupu pokrpati izlaženjem s drugim ženama. 

Žene, s druge strane, nemaju ništa manje snažan emotivni naboj prema razvodu, no njihov mentalni sklop omogućava im bolju racionalizaciju prioriteta i nastavak života na kvalitetniji način.

06.05.2013. 20:03:00
http://metro-portal.hr/muskarcima-je-razvod-kao-smrt-prijatelja/77965/