Metro-portal.hr

objavljeno 23.01.2014. 21:30:00
MYTHBUSTERS

Muškarci više pate nakon prekida veze

Mitovi i legende o frajerima koji nakon prekida odmah hitaju u zagrljaj nove prekrasne djeve razbijeni su kao stara kanta ...

Zanimljivi rezultati, mora se priznati
Zanimljivi rezultati, mora se priznati (Shutterstock)

Mitovi o frajerima iz dana u dan polako nestaju i odlaze u zaborav, a izgleda da ista sudbina čeka i stereotip o muškarcima koji nakon prekida veze ili razvoda braka muški podnesu gubitak i odmah kreću u nove radne i ljubavne pobjede. 

Naime, istraživanje britanske stranice za upoznavanje dalo je potpuno drugu sliku - muškarci su ti koji nakon prekida pate bitno više od žena. Rezultati su pokazali da čak 25 posto više muškaraca priznaje da je patilo nakon prekida, a što je još zanimljvije, većina njih nije ni bila zaljubljena do ušiju u bivšu partnericu. 

Psiholozi su ovakav rezultat protumačili tvrdnjom da muškarci češće precjenjuju količinu zainteresiranosti partnerice za njih, tako da im svako odbijanje ili prekid puno teže pada nego ženama. 

No, postoji i teorija da su žene već dobar dio patnje utrošile tijekom veze, kad su počele uočavati znakove da bi veza ili brak mogli doći svome kraju, pa im je prekid zapravo došao kao olakšanje.

23.01.2014. 21:30:00
http://metro-portal.hr/muskarci-vise-pate-nakon-prekida-veze/82859/