Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2012. 22:19:00
WTF?! :)

Muškarci više briju na vjenčanje iz snova od žena

Dok su žene svjesnije krizne situacije i radije će smanjiti vjenčanje u korist rješavanja stambenog pitanja, muškarci se ponašaju kao pijani milijuneri

Dečkima je stalo do velike svadbe
Dečkima je stalo do velike svadbe (Arhiva)

Romantične snove o vjenčanju iz snova obično, prema uobičajenom stereotipu, imaju žene, no istraživanje Barclay'sa pokazalo je da o vjenčanju iz bajke zapravo sanjaju muškarci, vjerovali ili ne.

Muškarci su puno spremniji potrošiti gomilu novaca za ogromno vjenčanje, dok su žene sklonije varijanti manjeg vjenčanja, a s ostatkom novca bi rješavale stambeno pitanje.

Samo devet posto žena bi potrošilo svu ušteđevinu na vjenčanje, no na to je spremno 16 posto muškaraca. Naravno, više od pola od 2 tisuće ispitanika vjeruje da je novac korisnije potrošiti na nekretninu, automobil ili neku drugu imovinu nego na vjenčanje.

Vjerovali ili ne, čak 5 posto ljudi koji spremaju vjenčanje imaju ozbiljne svađe na temu podizanja kredita za organizaciju vjenčanja, a samo 9 posto je smanjilo doživljaj nakon što su dobili predračun za svoju ideju.

Britanci su se ugledali na Hrvate, pa sada već 13 posto parova izjavljuje da bi im bilo draže dobiti novac umjesto poklona.

U Hrvata, ipak, nema recesije kad su svadbe u pitanju ...

19.11.2012. 22:19:00
http://metro-portal.hr/muskarci-vise-briju-na-vjencanje-iz-snova-od-zena/74968/