Metro-portal.hr

objavljeno 11.12.2013. 11:26:16
LOOL

Muškarci u tridesetima su gori od žena

Vjerovali ili ne, u tim je godinama muškarcima potrebno više vremena da se spreme za izlazak nego ženama

Metroseksualci u tridesetima su nemogući
Metroseksualci u tridesetima su nemogući (Dreamstime)

Hoće li ovaj trend doći i do nas, ili je možda već na vratima, nismo sigurni, no Britanci su se pokazali kao nacija metroseksualaca, barem prema ovom istraživanju koje tvrdi da muškarci u tridesetima najviše paze na svoj izgled.

U tim godinama na kozmetičke proizvode troše više nego u bilo kojoj drugoj dobi, a fascinantno je da troše tri puta više novaca na anti-age proizvode nego na teretanu. Štoviše, troše više nego muškarci u dvadesetima i pedesetima zajedno, a sve je to posljedica trendova koje diktiraju mediji i muškaraca poput Brada Pitta i Ryana Goslinga. 

Cifra koja mjesečno ode na tretmane uljepšavanja je prosječno sto funti, a najviše se troše kreme za lice i oči i spa tretmani. U dvadesetima je taj trošak oko 35 funti, u četrdesetima 70 funti, dok se u pedesetima spušta na 45 funti mjesečno. 

Ikona čije se preporuke najviše slijede je David Beckham, a tridesete su upravo godine u kojima počinje strah od starenja pa se kreme najviše upotrebljavaju. 

Zanimljivo je da je muškarcima u tridesetima potrebno prosječno sat i 28 minuta za spremanje za izlazak, dok žene istih godina troše čak 12 minuta manje! Ne čudi stoga da će muškarci na dotjerivanje za blagdane potrošiti i deset posto više od žena.

Sve u svemu, metroseksualci kucaju na vrata, što ćemo s njima? :)

11.12.2013. 11:26:16
http://metro-portal.hr/muskarci-u-tridesetima-su-gori-od-zena/82101/