Metro-portal.hr

objavljeno 29.01.2012. 10:49:10
IZLJEV EMOCIJA

Muškarci su ti koji prvi kažu volim te

Unatoč uvriježenom mišljenju dečki su ti koji najčešće prvi izjavljuju ljubav svojim partnericama, no njihova romantičnost ima skriveni motiv

Fotografija vijesti

Ako ste mislili da su djevojke te koje prve ogole srce i kažu dvije male, ali snažne riječi koje uvijek označavaju prekretnicu u ljubavnoj vezi, moramo vas razočarati jer znanstvenici su otkrili da muškarci, u većini slučajeva, prvi kažu volim te, a najčešće imaju skriveni motiv.

Naime, znanstvena studija Sveučilišta Pennsylvania State pokazala je kako postoji tri puta veća vjerojatnost da muškarci prvi kažu "volim te", no ne zato što su emotivniji ili hrabriji od partnerica nego zato što ih hoće namamiti u krevet.

"Svaka strategija koja vodi do seksa, pa tako i izjava ljubavi, može koristiti muškarcima", stoji u izvještaju znanstvenika sa Sveučilišta Pennsylvania State.

Istraživanje je provedeno među heteroseksualnim studentima ispod 25 godina, a većina od 171 ispitanika, njih 87 posto, smatralo je kako su djevojke te koje će se prve zaljubiti i reći "volim te".

No, kada su znanstvenici tražili od volontera da kažu kakva su njihova osobna iskustva, muškarci su priznali da im je trebalo nekoliko tjedana da shvate kako su zaljubljeni u partnericu, dok je djevojkama za to bilo potrebno nekoliko mjeseci.

Znanstvenici smatraju da nije slučajnost što se zaljubljenost podudara sa prosječnim vremenskim periodom kada partneri žele spolni odnos - muškarci žele seks unutar nekoliko tjedana, a djevojke unutar nekoliko mjeseci.

"Naša studija pokazuje kako žene ljubavi i izjavljivanju iste prilaze s više opreza nego što je uvriježeno mišljenje. Zašto se muškarci prvi zaljubljuju i prvi obznanjuju svoje osjećaje može se objasniti kao nusprodukt izjednačavanja ljubavi i seksualne želje", smatraju znanstvenici.

Oko 64 posto muških volontera priznalo je da su prvi rekli "volim te", dok je isto to učinilo samo 18 posto studentica.   

29.01.2012. 10:49:10
http://metro-portal.hr/muskarci-su-ti-koji-prvi-kazu-volim-te/67719/