Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2015. 21:50:57
MA DA?!

Muškarci se sređuju duže od žena

Ne tako davno popularnim macho tipovima nije smetalo što su neobrijani, a na sebe su uvijek navlačili neke stare krpe

Muškarci se lickaju duže od žena
Muškarci se lickaju duže od žena (Arhiva)

Prosječni muškarac na kupanje, brijanje, izbor odjeće, oblikovanje frizure i nanošenje hidratantnih krema i drugih preparata dnevno potroši čak 83 minute, pokazalo je istraživanje u kojem je utvrđeno i da.žene na uljepšavanje, odnosno na izbor odjeće, šminkanje i sređivanje kose dnevno potroše 79 minuta.

Ne tako davno popularnim macho tipovima nije smetalo što su neobrijani, a na sebe su uvijek navlačili neke stare krpe, no današnji miljenici javnosti su muškarci koji svom izgledu posvećuju mnogo pažnje. Tome svjedoči i kako su samo neki od proizvoda koje skoro svaki muškarac ima vosak, gel ili pjena za kosu, krema za brijanje, 'aftershave', parfem te šampon i regenerator za kosu.

Podatak koji će ubiti u pojam i najveće macho frajere je činjenica da i u biranju odjeće muškarcima treba više vremena. Naime, dok se oni odluče što će nabaciti na sebe prođe prosječno 13 minuta, dok one na to utroše 10 minuta. Srećom, na namještanje frizure i nanošenje kremica muškarci dnevno troše 'samo' 17, dok je ženama za to potrebno nešto više, odnosno 22 minute.

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 3.000 muškaraca pokazalo je da oni u prosjeku ispod tuša provedu 23 minute, dok je ženama za to potrebno 22 minute. Također, muškarcima je potrebno čak 18 minuta da se obriju, dok je ženama, iako one depiliraju tri zone, za to potrebno svega 14 minuta.

Sve u svemu, očito je doba klasičnih macho frajera nepovratno prošlo ...

 

09.05.2015. 21:50:57
http://metro-portal.hr/muskarci-se-sredjuju-duze-od-zena/91646/