Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2018. 20:12:48
LOOL

Muškarci se boje... evo i čega

Često im se govori da budu čvršći i ne pokazuju emocije, a to zapravo ostavlja negativne posljedice

Čega se muškarci boje kao vraga? :)
Čega se muškarci boje kao vraga? :) (Arhiva)

Muškarci se uglavnom diče svojom hrabrošću, no to zapravo nije baš tako - i oni imaju strahove, štoviše, bilo bi najbolje reći da se boje jednako kao i "slabiji spol"...

Za muškarce je posebno delikatno njihovo mentalno stanje. Upravo je samoubojstvo najveća ubojica muškaraca ispod 45 godina. 

Često im se govori da budu čvršći i ne pokazuju emocije, a to zapravo ostavlja negativne posljedice. Tvrtka Harry's jedna je od onih koji žele razbiti iluziju nedodirljivog muškarca pa je provela istraživanje i pronašla listu stvari koje brinu muškarce.

U studiji provedenoj na više od 2000 muškaraca u dobi između 18 i 88, otkriveni su najčešće brige muškog roda.

Najveći faktori bili su posao i novac. Čak 17 posto muškaraca brinulo je o svom poslu, a 16 posto o prihodima. Druga briga po redu bila je zdravlje pa djeca. Neobično, ali sljedeća briga bila je politika i stanje u državi, a tek kasnije obitelj, okoliš i budućnost.

"Volio bih da mi je žena češće kod kuće. Liječnica je i pod velikim je stresom, a to nosi doma. Htio bih da je tu za obitelj i da manje radi. Je li to tako loše?", pitao se 29-godišnjak iz Essexa. 

"Htio bih imati ljepše i simetričnije lice. Nabaviti nove zube, ljepšu kosu i veće bicepse. Nema puno stvari koje volim na sebi" priznao je 25-godišnji muškarac iz Coventryja.

"Jednostavno se želim osjećati voljeno. Ponekad se osjećam kao da me ignorira. Htio bi da se otvori i kaže mi što zaista misli", priznao je 25-godišnji Devon. 

"Uvijek se osjećam loše zatrpam prijatelje svojim problemima. Ne znam kako ih sam riješiti. Osjećam se jadno zbog oslanjanja na obitelj", dodao je. 

20.11.2018. 20:12:48
http://metro-portal.hr/muskarci-se-boje-evo-i-cega/115466/