Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2013. 13:49:00
SAVJETI

Muškarci, manje kave bolje je za vas

Prosječan muškarac tjedno popije 28 šalica kave, što je previše i može utjecati na razvoj povelikog broja raznih bolesti

Nije dobro pretjerivati s kavom
Nije dobro pretjerivati s kavom (Arhiva)

Kava nas budi, radi nam društvo kad smo sami i s prijateljima, okrepljuje nas kad nam god zatreba nova energije, ali količine koje prosječni muškarac u današnje doba redovito konzumira zabrinjavaju znanstvenike i liječnike.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu Men's Fitness, prosječan mladi muškarac tjedno popije 28 šalica kave, što zapravo povećava rizik od smrti za ogromnih 56 posto.

Istraživanje je napravljeno stvarno temeljito - tijekom trideset i jedne godine praćeno je četrdeset tisuća muškaraca, tako da se ne može reći da je riječ o zaključcima koji su donešeni naprečac ili bez dovoljno podataka. 

Iako kava sadrži antioksidanse i pomaže nam pri koncentraciji, prekomjerno uživanje u kavi prvo će pogoditi naš želudac i otvoriti mogućnost razvijanja cijeloz niz kroničnih bolesti koje se vežu uz moderno doba.

Uz to, previše kofeina loše utječe na osobe s povišenim krvnim tlakom, smanjuje učinkovitost nekih lijekova, negativno utječe na san i povećava osjetljivost na inzulin. 

Preporučena dnevna doza kave je dvije šalice, pa prilagodite svoje dnevne navike ako želite sačuvati zdravlje, i zapamtite - kava se ne pije na prazan želudac.

27.11.2013. 13:49:00
http://metro-portal.hr/muskarci-manje-kave-bolje-je-za-vas/81833/