Metro-portal.hr

objavljeno 08.07.2018. 20:01:00
ZNATE LI?

Muškarci i lijepe ženske guze - u čemu je privlačnost?

Uspravno držanje možda je ključno za dobru posturu, ali je novo istraživanje provedeno u Portugalu pokazalo zašto žene s blago zakrivljenim leđima pokupe sve frajere

Guze uvijek privlače poglede
Guze uvijek privlače poglede (Shutterstock)

Veliki broj muškaraca neodoljivo privlače žene koje imaju isturenu stražnjicu jer je to znak da su "seksualno zainteresirane".

Prekomjerno zaobljena pozadina, kakvom se recimo ponose Kim Kardashian ili Jennifer Lopez, privlačna je i muškarcima i ženama. Stvar je u tome što, da bi izbacile guzu, žene moraju zdjelicu "pomaknuti" unatrag, a prethodno istraživanje je pokazalo da ženke u životinjskom svijetu to rade kako bi signalizirale mužjacima da su spremne za parenje.

Novo istraživanje Sveučilišta Minho u Portugalu pokazalo je da je takav položaj tijela karkaterističan za parenje evoluirao i "prešao" na ljude, te da tako i žene pokazuju da su zainteresirane za nekog muškarca u seksualnom smislu.

"Ovo možda može objasniti zašto žene nose visoke petice i zašto ih muškarci smatraju privlačnijima kada ih nose - jer je tada guza isturena", objašnjava voditelj studije Farid Pazhoohi.

Sve o lijepim guzama pročitajte na portalu Gentleman.hr


08.07.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/muskarci-i-lijepe-zenske-guze-u-cemu-je-privlacnost/113141/