Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2017. 20:01:00
19. STUDENOGA

Muškarci, danas je vaš dan!

Prvo obilježavanje zabilježeno je 1999. godine na Trinidadu i Tobagu, gdje je i službeno ovaj dan proglašen Međunarodnim danom muškaraca

Danas je međunarodni dan muškaraca, je li vam ga draga čestitala?
Danas je međunarodni dan muškaraca, je li vam ga draga čestitala? (IMD)

Svake godine 19. studenoga obilježava se Međunarodni dan muškaraca. Razlozi zašto bi se svi trebali prisjetiti na bilo koji način obilježiti ovaj dan je doprinos muškaraca u zajednici, obitelji i brizi o djeci koji se sve više zapostavlja, a tu je i razvijanje kulture brige o zdravlju muškaraca, kao i velika problematika sve većeg broja samoubojstava kod muškaraca.

Prvo obilježavanje zabilježeno je 1999. godine na Trinidadu i Tobagu, gdje je i službeno ovaj dan proglašen Međunarodnim danom muškaraca.

Poznati je podatak da je zdravlje u muškaraca znatno gore od zdravlja žena i taj se negativni trend odnosi na cijeli svijet. Svjetska zdravstvena organizacija objavila je podatak da je prosječni životni vijek muškarca 69 godina dok je kod žena 74 godine.

Isto tako poznati je podataka da se preko 95% slučajeva smrti na radnom mjestu odnosi na muškarce, a tu je naravno i činjenica da u ratnim sukobima od ukupnog broja poginulih 99% bude muškaraca.

Više o ovom važnom danu pročitajte na portalu Gentleman.hr

19.11.2017. 20:01:00
http://metro-portal.hr/muskarci-danas-je-vas-dan/108647/